Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn
piktogram

Artikelkategorier: Nyheter

Chattservice öppnas inom socialservicen för barn och familjer

En chatt inom socialservicen för barn och familjer har öppnats tisdag 24.3.2020 kl. 8. Chatten betjänar måndag till fredag kl. 8-16. De som svarar i chatten är Vasa stads familjehandledare.

På grund av coronavirussituationen har man varit tvungen att omforma vissa sociala tjänster och dra ner på verksamheter, såsom exempelvis familjerådgivningens verksamhet. På familjerådgivningen har man öppnat en jour- och rådgivningstelefon som är öppen må-fr kl. 9-15, tfn 06-325 2650

– Barn- och familjesocialarbetet samt servicen för barn och familjer svarar på den förändrade situationen genom att öppna en chattservice. I chatten får familjer handledning och råd om till exempel den socialservice som erbjuds samt i ärenden som rör föräldraskap, barn och unga, berättar serviceområdeschefen inom servicen för barn och familjer Carina Nåhls.

Chatten finns på Vasa stads webbsidor: www.vaasa.fi/sv/sociala-tjanster-och-stod-i-vardagen. Genom att klicka på den gröna balken på sidans högra nedre kant, där det står Kundservice (Asiakaspalvelu), öppnas chatten.

De chattar inom förebyggande familjearbete och hemservice för barnfamiljer som varit öppna tidigare stängs tillfälligt ner, eftersom rådgivning och handledning till barnfamiljer koncentreras till  chattservicen för barn och familje-socialservice.

 

Information om coronaviruset

Publicerad: 24.03.2020