Förbigå menyn

Information om coronaviruset

piktogrammi

Artikelkategorier: Nyheter

Coronainfo och symptombedömning på stadens webbsidor

Coronainfo och coronasymptombedömning hjälper kommuninvånarna att snabbt få pålitlig information i fråga om coronaviruset.

– Vi vill erbjuda invånarna sakkunniginformation genom så många kanaler som möjligt. Just nu är det hård rusning i telefontrafiken till hälsostationen och därför tog vi i bruk dessa tjänster med snabb tidtabell, berättar social- och hälsosektorns utvecklingschef Tatu Karppinen.

Från coronainfon hittar invånarna allmän information om den smittsamma sjukdomsepidemin COVID-19 som förorsakas av coronavirus. Rådgivningsboten (robotprogram) på Duodecim svarar på de vanligaste frågorna och handleder i utförandet av symtombedömningen av coronaviruset i den för alla öppna Omaolo-tjänsten.

Trots att tjänstens innehåll baserar sig på myndighetsanvisningar och såväl nationella som internationella vårdrekommendationer, ersätter de inte bedömningarna eller vården utförd av fackmän inom hälsovården.

– Coronainfo och symptombedömningen finns nu mycket synliga på webbsidan vaasa.fi, så att Vasaborna ska få den information de behöver i detta undantagstillstånd, klarlägger Karppinen.

 

Information om coronaviruset

Publicerad: 20.03.2020