Förbigå menyn
Unga sitter

Artikelkategorier: Nyheter

Coronavaccineringar för 16 år fyllda vasabor

Publicerad: 11.6.2021

Uppdaterad: 13.7.2021

De kostnadsfria vaccineringarna mot coronaviruset i Vasa utvidgas till alla Vasabor som fyllt 16 år. Tidsbokningen öppnas måndagen den 14.6.2021 kl. 9.00.

Vi rekommenderar att den elektroniska tidsbokningen används. Boka tid till coronavirusvaccinering på adressen https://sote.easiointi.fi/sv/web/vaasa-te. Obs! För att använda den elektroniska tidsbokningen behöver du personliga nätbankkoder eller ett mobilcertifikat. Endast en tid per person.

Vaccineringstid kan också bokas per telefon på följande nummer:

  • mån – tors kl. 9–15, fre 9–14, tfn 040 665 0709 och 040 679 0680
  • Lillkyro hälsostation mån – fre kl. 9–12 tfn 040 537 6453

Vaccineringstiderna öppnas stegvis för bokning under flera dagar i veckan

Vaccinen mot coronaviruset delas ut till kommunerna inom Vasa sjukvårdsdistrikt via Vasa centralsjukhus apotek en gång i veckan, i allmänhet på fredagar. Först föregående dag, torsdag, får vi veta exakt mängd vaccindoser som har reserverats för Vasaborna.

Mängderna varierar från vecka till vecka, vilket gör att det antal vaccineringstider som kan bokas beror på mängden vaccindoser som står till buds. Alla vaccindoser som erhållits ges under följande vecka och veckoslut.

Den privata företagshälsovården (bl.a. ABB företagshälsovård, Mehiläinen, Pihlajalinna och Terveystalo) fortsätter coronavaccineringen för de kunder vilkas arbetsgivare har ingått ett avtal om detta. Kontrollera situationen hos din egen företagshälsovård.

Kom inte till mottagningen ifall du har förkylningssymptom. Vaccinet ges i överarmen, beakta detta med tanke på klädseln. Kom till mottagningen 5 minuter före mottagningstiden och avlägsna dig från aulan 15 minuter efter vaccineringen.

En rullstolspatient får använda social- och hälsovårdstaxi för att ta sig till och från coronavirusvaccineringen.

Mer information: www.vaasa.fi/vaccineringen-mot-coronaviruset-i-vasa