Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

De evenemang för allmänheten som staden skulle ordna på våren ställs in på grund av coronaviruset 

Enligt ett beslut som regionförvaltningsverket fattade den 13 mars 2020 förbjuds alla sammankomster med fler än 500 personer både inomhus och utomhus i alla kommuner inom verksamhetsområdet för regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland fram till den 12 april 2020.  

Dessutom har Vasa stads beredskapsledningsgrupp fredagen den 13 mars dragit upp den riktlinjen att det är skäl att undvika tillställningar med över femtio deltagare.  

Av de större evenemang och möten för allmänheten som staden skulle ordna på våren ställs bland annat Vasa körfestival in. Festivalen skulle ordnas i maj. 

Vasa stads museer ordnar inga vernissager för nya utställningar i mars och april.  

De publikevenemang som skulle ordnas på biblioteken eller i Dramasalen på våren, såsom föreläsningarna och författarbesöken samt Feasta-clubs tillställningar, ställs in. 

Även vårens allmänna föreläsningar vid Vaasa-opisto har ställts in men kurserna fortsätter som vanligt. Också Kuula-opisto och TaiKon är fortfarande verksamma.

Vaasan kaupunginteatteri ställer in sina föreställningar till 12.4. Wasa Teater är stängd till slutet av maj. 

Vasa stadsorkester ställer in konserter fram till 13.4.

Ungdomsgårdarna är stängda och klubbverksamheten för ungdomar avbryts för perioden 13.3–5.4. Det uppsökande ungdomsarbetet och verkstäderna fortsätter sin verksamhet. 

Vårt gemensamma mål är att bekämpa denna epidemi och skydda i synnerhet våra svagaste kommuninvånare.

Information om coronaviruset

Uppdaterad 15.3.2020.

Publicerad: 13.03.2020