Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Drop in –vaccineringen lyckades över förväntan – 341 personer fick vaccin

Publicerad: 23.7.2021

Coronavaccineringen utan tidsbokning, som riktades i synnerhet till ungdomar, lyckades verkligen bra! Vid Kyrkoesplanadens hälsostation gavs 22.7.2021 kl. 16–18 totalt 341 första doser av Pfizers coronavaccin Comirnaty. Ett nytt drop in –tillfälle har redan önskats!

– Det här var verkligen fantastiskt, att vi fick så här många unga att söka sig till vaccineringen. Också 12–15-åringar som hör till riskgrupperna samt äldre personer vaccinerades. Ungdomarna kom ensamma, två tillsammans eller i grupper. En del av dem sökte stöd hos andra, och vi är glada att vi kunde erbjuda dem denna möjlighet, säger överskötaren för hälsoservicen Kathy Guss.

I Vasa vaccineras för närvarande alla vasabor som är 16 år eller äldre samt 12–15-åringar som hör till riskgrupperna. Vid Kyrkoesplanadens hälsostation gavs 22.7.2021 totalt 873 vaccindoser, eftersom utöver vaccineringarna vid drop in –tillfället vaccinerades också på normalt sätt kl. 8–16 med tidsbokning.

– Nu på morgonen har ungdomar kommit till oss och frågat när nästa drop in –tillfälle är. Det planerar vi till nästa vecka. Vi informerar om det när exakt tidpunkt klarnat, säger Guss glatt.