Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Artikelkategorier: Nyheter

Håll distans också på sommarn! Kampanj uppmanar ungdomar att ha ett ansvarsfullt slut på skolåret

Sommaren står för dörren, och många unga har lust att ge sig ut efter den långa karantänstiden. Även om restriktionerna lindras, är det fortfarande viktigt att vara försiktig och komma ihåg de åtgärder som förhindrar att viruset sprids. Vasa stad och Vasa sjukvårdsdistrikt har denna vecka inlett en kampanj, med vilken de försöker nå 16–20-åriga Vasabor.

– Vi vill påminna i synnerhet ungdomarna om att situationen fortfarande är exceptionell. Var glada och festa, men gör det ansvarsfullt, säger Vasa stads kommunikationschef Leena Forsén.

Kampanjaffischer har delats ut direkt till årskurserna 7–9 i Vasa och de kommer också att synas i stadsbilden. Jippot kommer också att vara starkt framme i de sociala medierna.

– Som ansikten för kampanjen har vi fått superpopulära Jennifer Erica, dvs. Jennifer Käld, samt Antonio Teca från Vasa. Båda influencerna i de sociala medierna berättar om teman också i sina egna kanaler, berättar Forsén.

Käld, som är hemma från Kronoby, har 4,7 miljoner följare i appen Tik Tok. Teca är en influencer och artist från Vasa samt f.d. ordförande för ungdomsfullmäktige i Vasa.

I kampanjen betonas tre olika faktorer för ungdomarna:

  1. Kom ihåg att hålla distans också på sommarn
  2. Kom ihåg god handhygien
  3. Vi firar ännu där hemma med den närmaste kretsen att skolåret är slut

Också i Wilma för årskurserna 7–9 och gymnasierna i Vasa sänds kampanjbudskapet.

Publicerad: 25.05.2020