Förbigå menyn

Information om coronaviruset

har

Artikelkategorier: Nyheter

Högst 20 personer får vistas i samma rum i idrottshallar och -salar

Publicerad: 4.11.2020

Uppdaterad: 15.12.2020

I de idrottslokaler som förvaltas av Vasa stad får högst 20 personer vistas samtidigt i ett och samma rum. Bestämmelsen bygger på rekommendationen som Österbottens coronasamordningsgrupp publicerade 4.11.

Föreningarnas motions- och idrottsträningar i idrottslokalerna räknas som privata tillställningar, eftersom de inte är öppna för allmänheten och eftersom de saknar publik. Nu rekommenderas det att högst 20 personer deltar i privata tillställningar, i stället för tidigare 10.

De motionslokaler som Vasa stads idrottsservice förvaltar är idrottscentret, idrottshallen, Silverias motionsrum, Orrnäs skyddsrum och skolornas gymnastiksalar till den delen som gäller kvällsanvändning.

– Om till exempel en gymnastiksal delas av med en mellanvägg kan högst 20 personer träna i vardera delen. Grupperna får dock inte mötas i något skede, till exempel när de kommer in i eller lämnar salen, eller vistas samtidigt i omklädningsrummen, säger idrottschefen Mika Lehtonen.

Den nya rekommendationen gäller fram till 13.11.2020. Beslutet bygger på den aktuella lägesbilden gällande risken för coronasmitta. Coronasamordningsgruppen granskar beslutet följande gång tisdag 10.11.2020.

Läs Vasa sjukvårdsdistrikts meddelande om frågan.

Österbottens coronasamordningsgrupps rekommendationer om idrotts-, fritids- och kulturverksamheten i regionen.