Förbigå menyn
kaksi miestä pelaa sählyä
Emil Wiklund. Bild: IBK Dalen

Artikelkategorier: Nyheter

Innebandy i toppklass i Vasa i augusti: Umeå möter Seinäjoki

Publicerad: 3.7.2024

I augusti får Vasa njuta av en internationell toppmatch i innebandy då IBK Dalen från Umeå ställs mot Seinäjoen Peliveljet. Matchen ordnas av Vasa stad.

Umeålaget IBK Dalen spelar i Svenska Superligan i innebandy för herrar. Seinäjoen Peliveljet (SPV) spelar i sin tur i F-ligan, som är den högsta serien i innebandy för herrar i Finland.

Matchen spelas på Vasa Elektriska Arena som erbjuder en fantastisk miljö för en idrottsupplevelse.

Internationell innebandy i toppklass utlovas

Mannen bakom idén om ett internationellt innebandyevenemang är Mika Lehtonen, chefen för idrottsverksamheten i Vasa stad. Tanken föddes då han under det gånga året upprepade gånger besökte Umeå för att lära sig om fritidsservicen och idrottslivet i staden.

– Jag deltog i Job shadow-verksamheten som min arbetsgivare erbjuder och fick möjlighet att på konkret plan knyta kontakter med Umeå och bekanta mig med den lokala idrottsvärlden. I synnerhet en superligamatch på den fantastiska Thoren Arena var en oförglömlig upplevelse, säger Lehtonen.

– Vi vill erbjuda Vasaborna möjlighet att se internationell innebandy i toppklass och njuta av matchstämningen med låg tröskel. Markera alltså datumet i din kalender redan nu och ta också med dina kompisar i augusti, uppmanar Lehtonen.

Vasa och Umeå 2030 – gränslösa möjligheter i en hållbar tillväxtregion

Det här är redan det andra året då Vasa och Umeå gör planenligt strategiskt samarbete. Regionernas gemensamma utvecklingsstrategi godkändes i augusti 2023.

Strävan är att utveckla och fördjupa samarbetet mellan städerna inom många olika sektorer, av vilka en viktig helhet är motions-, idrotts- och fritidsservicen.

 

IBK Dalen – SPV, matchinfo:

  • Tid: 10.8.2024 kl. 18
  • Plats: Vasa Elektriska Arena
  • Biljetter: från 5 e / 10 e / st. biljettförsäljningen inleds 8.7 på adressen https://www.lippu.fi/
  • Arrangörare: Vasa stad