Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Nuori älylaitteella

Artikelkategorier: Nyheter

Lässpel för barn till sommaren – På biblioteket hittar du böckerna i boktipsen

Publicerad: 11.6.2021

För barn i lågstadie- och högstadieåldern har det utvecklats lässpel för den kommande sommaren. Vasa stads bibliotek har varit med och planerat spelen.

Lässpelen kan man spela på nätet 1.6–31.8.2021. Lässpelen är två: Spelet Den förvrängda parkens hemlighet är avsett för barn i lågstadieåldern och spelet Det lästa landet är avsett för barn i högstadieåldern.

I Den förvrängda parkens hemlighet får barnet bekanta sig med olika läs- och boktips samt lyssna på hörspel och spela minispel. Spelet kan spelas på dator, pekplatta eller mobilen och det kräver inte inloggning.

Lässpelet kan spelas på finska eller svenska på adressen: www.lumotunpuistonsalaisuus.com

Spelet Det lästa landet innehåller en läskampanj samt utmaningar på sociala medierna. I utmaningarna på sociala medierna kan man delta ensam eller med kompisar på Instagram samt TikTok. När utmaningen är utförd kan den taggas med hashtaggen #detlästalandet. Utmaningen Det lästa landet har också egna kanaler på Instagram och TikTok med namnet @luettumaa. På kanalerna kan man se exempelprestationer på alla utmaningar genast då spelet öppnas 1.6.

Det lästa landet fungerar på dator, pekplatta eller mobilen och det kräver inte inloggning. Lässpelet kan spelas på finska eller svenska på adressen: www.luettumaa.com

Lässpelet finns också som en pappersversion

Den förvrängda parkens hemlighet finns också i pappersform på finska, svenska, nordsamiska, engelska, estniska, ryska och arabiska. Den förvrängda parkens hemlighet finns också som inläst version. Du hittar också spelet Det lästa landet som pappersversion på finska och svenska.

Du kan skriva ut blanketterna på kampanjens webbplats eller be om dem på ditt bibliotek. Alla som returnerar pappersversionen av läslistan belönas med ett litet pris. Mellan alla som har returnerat läslistan lottas ett par större priser ut.

Mera information: Informatiker Minna Rinta-Valkama, +358 6 325 3546