Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Graffitimaalauksia aidassa

Artikelkategorier: Nyheter

Sandviken fick en laglig graffitivägg

Publicerad: 23.10.2020

Planket till den tidigare travbanan i Sandviken har gjorts till en vägg där det är lagligt att måla graffitikonst. Skapandet av målarväggen är en del av den tillfälliga användningen av det nya bostadsområdet Travdalen som byggs i området. På planket får man måla till dess det rivs för att inte vara i vägen för byggandet.

Inspiration till projektet fick man av ett förslag av invånarna. På den före detta travbanans område byggs det nya bostadsområdet Travdalen, och under hösten frågade man invånarna om idéer till hur området kunde användas tillfälligt.

-Graffitimålning är en konst- och hobbyform, och det är bra att det i en stad av Vasas storlek finns en laglig plats där man kan utöva den. Positiv respons har det kommit både av dem som promenerat förbi planket och av dem som målar graffiti, berättar Vasa stads kulturproducent Ilkka Nyqvist.

Hela familjen med och måla

Det plank som får målas sträcker sig från Travgatan till Krutkällarvägen.

-Vi hoppas att platsen blir populär bland alla slags målare. Man behöver inte bära på en sprayflaska utan man kan ta med sig en helt vanlig målarfärgsburk och sina barn och gå dit och måla tillsammans med dem, sporrar Nyqvist.

På det område där travbanan tidigare stod byggs stadsdelen Travdalen, som kommer att omfatta 1600–1800 nya bostäder för cirka 2000–2500 invånare samt mångsidiga möjligheter till service.

  • Måla graffiti bara på planket. Måla inte på andra konstruktioner eller i omgivningen.
  • Håll omgivningen snygg och beakta också andra som rör sig i området.

luvallinen graffitiaita sijaitsee Hietalahdessa, entisen raviradan aidassa. Maalattava alueulottuu Ravikadulta Ruutikellarintielle.