Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Uimahalli 11

Artikelkategorier: Nyheter

Simhallen öppnar 1.6: kundantalen begränsas inte

Vasa simhall öppnar måndagen den 1 juni. Enligt regionförvaltningsverkets anvisningar gäller begränsningarna för allmänna sammankomster inte simhallarnas sedvanliga verksamhet och kundantalen begränsas därmed inte. Kunderna ska emellertid iaktta säkerhetsavstånd och en god hand- och hosthygien.

I juni har Vasa simhall sina vanliga sommaröppettider, med andra ord är hallen stängd på veckoslut.

I juli är simhallen stängd i tre veckor, den 6–27 juli. Enligt tidigare planer skulle simhallen ha varit stängd i knappt sex veckor i sommar.

– Avsikten var att utföra hela årsunderhållet under stängningen på våren men i sista minuten upptäcktes behov av ytterligare underhållsåtgärder som kräver att simhallen stängs för tre veckor i juli, säger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Sommarens öppettider:

  • 1–28.6: må och on kl. 6.30–20, ti och to kl. 8–20 och fr kl. 6.30–19
    • Obs! 2–26.6 kl. 8–16 är 25-metersbassängen och undervisningsbassängen reserverade för simskolor.
  • 29.6–5.7: må–fr kl. 11–18
  • 27.7–7.8: må–fr kl. 11–18
    • Obs! 27.7–4.8 är endast 50-metersbassängen tillgänglig, från on 5.8 också undervisningsbassängen, 25-metersbassängen och vadbassängen för små barn.

Basturna stängda, för kunderna finns handdesinfektionsmedel

Även om kundantalen inte begränsas ska alla besökare följa de anvisningar om hygien och andra arrangemang som Institutet för hälsa och välfärd och andra myndigheter utfärdat. Det ligger på de vuxnas ansvar att se till att också barnen följer anvisningarna.

– Kunderna ska komma ihåg att undvika onödiga fysiska kontakter samt följa en god hand- och hosthygien. Det finns handdesinfektionsmedel för kunderna, säger Lehtonen.

I omklädningsrummen begränsas användningen av klädskåp och en del skåp tas ur bruk. Basturna är stängda tills vidare och öppnandet av dem övervägs alltefter situationen. På Vasa stads samtliga idrottsplatser inomhus följs Arbetshälsoinstitutets anvisningar om effektiviserad städning.

Utrustning, såsom handdukar, simglasögon eller baddräkter, hyrs eller lånas inte ut. Vattenlöpningsbältena står till kundernas förfogande och personalen rengör dem efter varje användning.

– Man ska komma till simhallen endast om man är frisk. Vi önskar dessutom att kundbesöken hålls korta och att man undviker att vistas i simhallen i onödan, säger servicechefen Sari Kivelä.

Ingen vattengympa och inga evenemang

På sommaren ordnas det ingen vattengympa, inga evenemang eller tävlingar i simhallen. Simskolorna för barn äger rum i juni men grupperna är mindre än vanligt.

Också simhallens café öppnar den 1 juni och följer restriktionerna för restauranger exempelvis i fråga om antalet kunder.

Publicerad: 29.05.2020