Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Skadegörelse i de nya omklädningshytterna på bobollsstadions skridskoområde

Publicerad: 14.1.2022

De nya omklädningshytterna på bobollsstadions skridskoområde har utsatts för skadegörelse sedan december. I den ena hytten har nu en innerdörr förstörts så att dörren måste bytas. Det ena omklädningsrummet hålls därför stängt tills vidare.

På skridskoområdet vid Sandvikens bobollsstadion togs två helt nya omklädningshytter i bruk i december genast då skridskoisarna hade öppnat. Omklädningsrummen har varit utsatta för skadegörelse ända sedan dess.

– Det har sparkats med skridskor på dörrarna och skjutits puckar i dem. Därför finns det hål och sprickor i dörrarna. Nu har det blivit ett stort hål i ett av duschrummens dörr, och dörren måste ersättas med en ny, berättar chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

De varma omklädningsrummen är ett gemensamt utrymme för alla

Varma omklädningsrum på de skridskoområden som Vasa stad underhåller finns på de största skridskobanorna, dvs. Sandvikens bobollsstadion, i Storviken, Roparnäs och Vöråstan. I bobollsplanens omklädningshytter finns också toaletter.

– Omklädningshytterna är utrymmen öppna för alla. Vi hoppas att de gemensamma utrymmena ska hållas i skick, så att vi inte blir tvungna att stänga dem på grund av skadegörelse. Det finns ingen separat övervakning av hytterna, utan våra anställda eller en väktare sköter om att hytterna stängs på kvällen, säger Lehtonen.