Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Artikelkategorier: Nyheter

Sundom skola byggs ut under de närmaste åren 

Lågstadieskolan i Sundom behöver nya utrymmen och nu börjar projektet framskrida. Arbetsgruppen som utrett lokalebehoven föreslår att man i anslutning till skolan bygger en tillbyggnad med åtminstone fyra stora klassrum. 

Läsåret 2019–2020 hade Sundom skola 250 elever trots att maximiantalet elever i skolan är 219. Sedan förra hösten har problemet med utrymmesbristen underlättats med separata moduler på skolans innergård.

– Skolan behöver åtminstone fyra stora klassrum till. Vi föreslår att skolan byggs ut med en tillbyggnad i den här storleken, säger skoldirektören Marianne West, som medverkat i arbetsgruppen som gjort behovsutredningen.

Stadsstyrelsen godkände behovsutredningen från arbetsgruppen för Sundom vid sitt möte 10.8.2020. Härnäst ska stadens hussektor göra upp en projektplan med en utredning av alla faktorer som påverkar projektet och en preliminär kostnadskalkyl samt fastställa en tidtabell för projektet.

Det reserveras cirka 6-8 månader för utarbetandet av projektplanen och cirka ett år för planeringen av själva byggnaden. Målet är att tillbyggnaden står färdig i slutet av 2022.

Publicerad: 12.08.2020