Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Lapsi lukee

Artikelkategorier: Nyheter

Ta vara på tipsen – fortsätt ännu koncentrera aktiviteterna till hemmiljön

Smittläget i Vasa har efter lyckade gemensamma insatser börjat förbättras. Anvisningarna om att undvika folksamlingar och möten samt att använda munskydd på offentliga platser har förlängts till utgången av november. Tillsammans och med gemensamma insatser klara vi av det här.

Vasa stadsorkesters lunchkonserter

Vasa stadsorkester strömmar lunchkonserter på sin Facebooksida on-to 28-29.10 kl. 12.

Strömningarna av konserterna kan också ses på vår hemsida!

Vasa stads idrottsservice

Idrottsservicens virtuella gympa kan ses som inspelningar på idrottsservicens Youtube-kanal.

Vasa stads bibliotek

Funderar du på vad du ska läsa, hitta tips här:

Digitala böcker och ljudböcker kan man låna till exempel till sin telefon från den nya Biblio-tjänsten. Med bibliotekskortet kan man också låna filmer, tidningar och musik.

E-material 

Vasa stads kulturtjänster

Kultur kan konsumeras digitalt. Till exempel kortfilmer med naturtema och animationer som är lämpliga för barn och familjer finns på webbplatsen och där har också tips för olika åldrar sammanställts.

Kultur hemma-webbplatsen

Simhallen, museerna och biblioteken håller öppet

Vasa stads simhall, museer och största delen av biblioteken är öppna på normalt sätt. För att besöken ska vara trygga begränsas antalet kunder som släpps in, om antalet kunder som kommer samtidigt ökar. På biblioteken uppmanas man också att uträtta sitt ärende snabbt. Önskan är att kunderna ska använda munskydd enligt rekommendationerna.

Naturstigar och brasplatser

I Vasa finns goda förutsättningar för att röra sig och vistas ute i naturen. Besöksobjekten bjuder på olika naturupplevelser och möjligheter till många olika aktiviteter samt avkoppling. Det finns någonting för alla, både för idrotts- och fågelintresserade och för dem som är intresserade av fornhistoria.

Natur och aktiviteter

Allmänna brasplatser

 

– Vi har med gott samarbete fått antalet smittade att gå neråt. Vi måste ändå fortsättningsvis orka se läget på längre sikt och orka med restriktionerna, säger stadsdirektör Tomas Häyry

Läs mera om begränsningar och åtgärder i Vasa med anknytning till coronaviruset

 

 

Publicerad: 23.10.2020