Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Undantagsförhållandena som en följd av coronapandemin aktualiserade inledandet av samarbetsförhandlingar

Publicerad: 18.3.2020

Uppdaterad: 24.3.2020

Stadsstyrelsen behandlade vid sitt sammanträde 16.3.2020 bland annat inledande av samarbetsförhandlingar av produktionsorsaker med anledning av coronapandemin.

På grund av coronaviruspandemin har man redan blivit tvungen att stänga vissa funktioner och enheter inom staden och kommer sannolikt att tvingas stänga ännu flera samt att minska serviceutbudet.

På grund av det här beslutade stadsstyrelsen att inleda samarbetsförhandlingar för Vasa stad av produktionsorsaker. I samarbetsförfarandet som gäller hela personalen förhandlas i utgångsläget om eventuella permitteringar av personalen vid de stängda funktionerna.

– Detta är en försiktighetsåtgärd för den händelse att verksamheterna håller stängt också efter regeringens nuvarande bakre gräns, dvs. 13.4. Enligt nuvarande uppgifter är den tidigaste tidpunkten som är möjlig för permitteringar början av maj. Förhandlingarna förs tillsammans och syftet är att hitta bästa möjliga lösning både för verksamheten och för personalen, berättar personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Följ med: Information om coronaviruset

 

Se föredragningslistorna med bilagor och protokoll.

Läs, lyssna på eller se på teckenspråk de tidigare artiklarna om vad stadsstyrelsen har beslutat.