Förbigå menyn

Information om coronaviruset

nuori

Artikelkategorier: Nyheter

Ungdomar för coronadagbok: läs hur det står till med Jesse, Laura, Ellen och Sonja!

Publicerad: 24.4.2020

Fyra ungdomar från Vasa skriver varje vardag om sina tankar och hur de klarar sig under undantagstiden till följd av coronaviruset.

Blogginläggen Coronadiaries finns här!

Dagboksanteckningarna finns i bloggen Youngvaasa, som är en egen blogg för ungdomarna från Vasa. Verksamheten är en del av servicen för Reimari, Vasa stads informations- och rådgivningstjänst för unga.

Inlägg skrivs i tur och ordning av 14-åriga Ellen Norrback, 15-årige Jesse Kurunsaari, 17-åriga Laura Nieminen och 26-åriga Sonja Ahola.

– Det har varit jättetrevligt att skriva coronadagbok. Under en sådan här undantagstid känns det som om man har ännu fler tankar i huvudet än vanligt, tankar som man vill dela med sig av, säger Laura Nieminen som går i gymnasiet.

Enligt henne är coronadagböckerna en lämplig läsning för nästan vem som helst.

– Själv skriver jag om min gymnasievardag och vad jag brukar göra om dagarna i en ganska traditionell dagboksstil och bakar in någon “mera djupgående” tanke i varje inlägg, beskriver Laura.

Tro på framtiden

15-årige Jesse Kurunsaari skriver om exempelvis distandsstudier, betydelsen av idrott, drömmar, sociala relationer och studietekniker.

– Alla ungdomar är i samma situation under coronatiden. För mig är det viktigt att skapa tro på framtiden och tiden efter krisen. Jag hoppas att mina inlägg ger läsarna inspiration i livet, funderar Jesse.

Ellen Norrback vill motivera i synnerhet ungdomar med sina dagboksinlägg.

– Det är jätteviktigt att stanna hemma och undvika sociala kontakter även om vi är på väg mot det bättre, poängterar Ellen.