Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn
nuori

Artikelkategorier: Nyheter

Ungdomar för coronadagbok: läs hur det står till med Jesse, Laura, Ellen och Sonja!

Fyra ungdomar från Vasa skriver varje vardag om sina tankar och hur de klarar sig under undantagstiden till följd av coronaviruset.

Blogginläggen Coronadiaries finns här!

Dagboksanteckningarna finns i bloggen Youngvaasa, som är en egen blogg för ungdomarna från Vasa. Verksamheten är en del av servicen för Reimari, Vasa stads informations- och rådgivningstjänst för unga.

Inlägg skrivs i tur och ordning av 14-åriga Ellen Norrback, 15-årige Jesse Kurunsaari, 17-åriga Laura Nieminen och 26-åriga Sonja Ahola.

– Det har varit jättetrevligt att skriva coronadagbok. Under en sådan här undantagstid känns det som om man har ännu fler tankar i huvudet än vanligt, tankar som man vill dela med sig av, säger Laura Nieminen som går i gymnasiet.

Enligt henne är coronadagböckerna en lämplig läsning för nästan vem som helst.

– Själv skriver jag om min gymnasievardag och vad jag brukar göra om dagarna i en ganska traditionell dagboksstil och bakar in någon “mera djupgående” tanke i varje inlägg, beskriver Laura.

Tro på framtiden

15-årige Jesse Kurunsaari skriver om exempelvis distandsstudier, betydelsen av idrott, drömmar, sociala relationer och studietekniker.

– Alla ungdomar är i samma situation under coronatiden. För mig är det viktigt att skapa tro på framtiden och tiden efter krisen. Jag hoppas att mina inlägg ger läsarna inspiration i livet, funderar Jesse.

Ellen Norrback vill motivera i synnerhet ungdomar med sina dagboksinlägg.

– Det är jätteviktigt att stanna hemma och undvika sociala kontakter även om vi är på väg mot det bättre, poängterar Ellen.

Publicerad: 24.04.2020