Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Kaarlen kenttä

Artikelkategorier: Nyheter

Utomhusidrottsplatserna är öppna, inomhusidrottsplatserna och simhallen öppnas 1.6

De utomhusidrottsplatser som Vasa stad upprätthåller öppnades 14.5. Till exempel Karlsplanen är öppen, men planen är reserverad endast för friidrottsföreningarna till och med 31.5. På alla idrottsplatser ska restriktionerna för sammankomster och säkerhetsavstånden följas.

På stora idrottsplatser (Karlsplanen, bobollsplanen och de stora konstgräsplanerna) är restriktionerna för sammankomster 30 personer, dvs högst tre grupper på tio personer med beaktande av säkerhetsavstånden. På de små idrottsplatserna, t.ex. Öjbergets konditionstrappa, är restriktionen för sammankomster fortfarande 10 personer till och med 31.5.

– De föreningar och privatpersoner som använder idrottsplatserna svarar själva för att restriktionerna följs, och staden strävar efter att övervaka detta och reagerar vid behov, berättar chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Karlsplanen är i princip reserverad för friidrottsföreningar till och med 31.5, men föreningar inom andra grenar kan höra sig för hos idrottsservicens kundbetjäning om möjligheten till träning i grupp på Karlsplanen. På alla idrottsplatser är omklädningsrummen stängda till och med 31.5.

Närmare anvisningar väntas om inomhusidrottsplatserna och simhallen

Inomhusidrottsplatserna såsom idrottshallen, idrottscentret, Orrnäs skyddsrum och skolornas gymnastiksalar öppnas 1.6. Också simhallen i Vasa öppnas i början av juni och då följs regeringens säkerhetsdirektiv.

I fråga om öppnandet av och antalet användare i inomhusidrottsplatserna inväntas ännu eventuella preciseringar från statsrådet eller regionförvaltningsverket.

Tiden då simhallen i Vasa har varit stängd har utnyttjats för normala årsunderhåll.

-Bland annat har kvinnornas bastur förnyats, fogarna har förnyats i duschrummen, utjämningsbassängerna har tvättats och alla maskiner har genomgåtts och service har gjorts på dem, berättar simhallens serviceförman Sari Kivelä.

Simskolorna och barnens motionsbaserade sommarläger genomförs som planerat. Till båda pågår anmälan. Också kostnadsfri sommargympa för vuxna är på kommande.

Publicerad: 18.05.2020