Förbigå menyn
piktogram

Artikelkategorier: Nyheter

Vamia anhåller om tillstånd att anordna två nya examina

Publicerad: 13.5.2022

Stadsstyrelsen behandlade vid sitt möte 9.5.2022 bland annat yrkesutbildning.

Vasa stad och Vamia ansöker om tillägg till det ikraftvarande tillståndet att anordna yrkesutbildning till följande delar: grundexamen inom natur och miljö och Specialist Vocational Qualification in First-Level Management in the Hotel and Catering Sector (Specialyrkesexamen i chefskap inom inkvarterings- och kosthållsbranschen).

Benämningarna inom grundexamen i natur och miljö är miljövårdare och miljöskötare. Den som har avlagt grundexamen i natur och miljö har ett brett kunnande inom natur- och miljöbranschen och ett mer specialiserat kunnande inom naturbranschen. Utbildningen har inte tidigare anordnats vid Vamia.

Den som har avlagt specialyrkesexamen i chefskap inom inkvarterings- och kosthållsbranschen arbetar i företag eller organisationer av olika storlek som en chef som deltar i arbetet, som arbetsledare för ett arbetsskift eller som chef för en enhet. Utbildningen har inte tidigare anordnats på engelska vid Vamia. Det har kommit önskemål från arbetslivet om att anordna specialyrkesexamen i chefskap inom inkvarterings- och kosthållsbranschen även på engelska.

Stadsstyrelsen beslutade att Vasa stad ansöker om tillstånd hos Undervisnings- och kulturministeriet för att som yrkesexamen anordna grundexamen i natur och miljö och specialyrkesexamen i chefskap inom inkvarterings- och kosthållsbranschen på engelska.

 

Se föredragningslistorna med bilagor och protokoll.
Läs de tidigare artiklarna om vad stadsstyrelsen har beslutat.