Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn
Tulpaner

Artikelkategorier: Nyheter

Veteranerna får gratis taxiresor

Frontveteranerna får ett anslag för service som stöder dem som bor hemma, och av det anslaget beviljas veteranerna individuella taxiresor. Transportförmånen gäller genast och fortgår till slutet av oktober 2019.

– I Vasa finns cirka 100 veteraner som har rätt till denna service. Dessa individuella taxiresor använder veteranerna för rekreation, säger hemvårdschef Paula Olin med ett leende.

Varje veteran som har rätt till transportservicen får ett brev med information om den nya förmånen. Hemvårdschef Paula Olin samordnar och följer upp veteranernas användning av taxifärderna.

Pengar behövs inte under transporten

Resan beställs hos Invataxi Niemi Ky på telefonnummer 06-315 5771. När kunden gör beställningen, berättar hen om hen behöver en invataxi eller en vanlig taxi. Kunden ska också berätta att det är fråga om en taxiresa som beviljats av anslaget för veteraner.

– Med Invataxi Niemi har det överenskommits att på kvittot skrivs rutten och veteranens namn. Pengar behövs inte under transporten, eftersom Invataxi Niemi sänder kvittot direkt till Sauli Lassila, som är verksamhetsledare för Vasa front- och krigsveteraner rf, berättar Olin om de praktiska arrangemangen.

 

Publicerad: 10.06.2019