Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Maskför kampanjen för unga

#maskför

Det behövs inga underverk för att dämpa spridningen av coronaviruset, utan bara enkla handlingar, lite eftertanke och empati för våra medmänniskor. Fastän du själv inte upplever dig vara i riskzonen så tänk på dina vänner och närstående för en stund. Är de alla i ett lika bra läge? Knappast - och därför måste vi alla dra vårt strå till stacken för att coronaviruset inte ska spridas.

Institutet för hälsa och välfärd samt Statsrådet har tillsammans utarbetat fem enkla minnesregler som hjälper oss att stoppa coronaviruset:

  1. Om du får symtom, sök dig till coronavirustest och stanna hemma.
  2. Håll dig på 1–2 meters avstånd från andra.
  3. Tvätta händerna, hosta i armvecket.
  4. Använd munskydd när det inte går att hålla avstånd till andra.
  5. Ladda ner applikationen Coronablinkern.

Vi vet – att de här har upprepats om och om igen – men bara för att de är viktiga för att vi effektivt ska kunna bekämpa pandemin. Du är väl medveten om att din bästa kompis kan ha astma eller att någons förälder kan jobba på till exempel en hälsovårdscentral. Det är endast tillsammans som vi kan göra skolgången tryggare för alla och hålla smittspridningen på skolorna och utanför skolorna under kontroll.

Visa alltså att du bryr dig och ta en svartvit selfie av dig med mask på ansiktet och dela den med hashtaggen #maskför. Du kanske inte själv är i riskgruppen, men hittar säkert någon orsak inom den närmaste kretsen för att du ska använda mask!

#maskför utlottning mellan klasserna i årskurserna 7-9 har avslutat!

 

Maskför-reglar

Dataskyddet