Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Kivikoto

Kivikoto ordnar effektiverad boendeservice samt tillfällig vård för personer med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar i Melmo, Vasa. Boendeenheten är en byggnad i ett plan, som har delats i tre separata celler. Placeringen är nära naturen och i närheten av bra utomhusvistelseterräng.

För ordinarie invånare finns två celler till förfogande. I bägge celler bor fem permanenta invånare. I bägge celler finns även ett rum för vuxna klienter med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar som besöker tillfälliga vården.

Den tredje av cellerna är riktad till minderåriga klienter i behov av tillfällig vård. Till cellen för tillfällig vård finns en separat ingång, och i bruk finns även en inhägnad lekgård. I cellen finns plats för fem barn i taget. Tillfällig vård ordnas åt personer med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar under den tid närståendevårdarna håller sina lagstadgade semestrar och/eller som familjernas stödfunktioner.

Verksamhetsidén är att erbjuda personerna med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar möjligheten att leva ett fullbordat liv och erbjuda invånarna individuellt stöd, handledning och vård. Vårt mål är att öka på personernas självständighet och självbestämmanderätt samt främja och upprätthålla fysiska, psykiska och sociala funktionsförmågan. Därtill ger vi familjen möjligheten att vila under den tid barnet är på tillfällig vård.

I personalen ingår en ledande handledare, socialhandledare och 16 skötare. Personalen har treskiftsarbete.

Kivikotos facebooksidor hittas på adressen: https://www.facebook.com/kivikoto/

 

Kontaktpersoner

  • Ledande handledare tfn 040 534 6122

  • handledaren för tillfällig vård tfn 040 149 8133

  • Kivikoto tfn 06 325 2630

  • Tillfällig vård tfn 040 731 5600