Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Purohovi

Bäckhovet producerar såväl effektiverad som stött serviceboende för personer med funktionsnedsättningar. I enheten finns 16 invånarplatser, varav 12 platser är inom gruppboende och fyra är stött boende i egna separata bostäder.

Bäckhovets utrymmen är planerade specifikt för vår verksamhet. Utrymmena är tillgängliga och vi fungerar på ett plan. Placeringen är på ett nytt bostadsområde och i närheten finns goda friluftsmöjligheter, butiker, hälsovårdscentralen och ett apotek. En egen gård med sommarkök, bärbuskar och äppelträd medför hemlikhet till gårdsområdet.

Verksamhetsidén är att stöda personer till ett jämlikt liv med hjälp av mångsidig och individuell service för att uppnå ett så tryggt och självständigt boende som möjligt. Varje invånare ses som individ och får det stöd, den hjälp och den handledning som behövs utifrån de egna behoven. Varje invånare är starkt delaktig i sitt eget liv.

I Bäckhovet levs ett normalt liv, i vilket ingår bl.a. hushållssysslor och samvaro. Även hobbyn, resor och kontakt till närstående och bekanta samt deltagande i olika evenemang är en del av våra liv.

I personalen ingår en ledande handledare (gemensam med Kotikulta och Kultapiha) samt 11 skötare. I hemmet sker arbete i tre skift.

Bäckhovet har sidor på facebook: https://www.facebook.com/purohovi/

Kontaktpersoner

  • Ledande handledaren tfn 040 764 7838

  • Boendet tfn 06 325 2598