Du är här

Upplev Vasa

Naturfilmfestivalen Wildlife Vaasa

Wildlife Vaasa är Skandinaviens enda internationella naturfilmfestival och ordnas i Vasa vartannat år.
wildlife_logo_4v_net.jpg

 

Se hela programmet!

Den internationella naturfilmsfestivalen Wildlife Vaasa och tävlingen 28.9-2.10 för med sig världens bästa naturfilmer och deras upphovspersoner till Vasa. Filmerna kan under festivalen ses gratis i Kulturhuset Fanny och i stadsbibliotekets Dramasal.

I Vasa visas under fem dagar 180 naturfilmer från 58 länder. Filmerna visas enligt tema, vilka är Australien, Afrika, Amerika, Asien, nordiska filmer, vetenskap, energi, naturskydd, miljöskydd, klimatförändring, naturhistoria och undervattensfilmer.

I Kulturhuset Fanny finns också under föreställningarna filmskapare på plats för att berätta om sina erfarenheter om filmskapande och för att svara på publikens frågor. Filmtävlingens priser delas ut på lördag kväll 1.10 i Kulturhuset Fanny. De vinnande filmerna visas söndag 2.10 i Fanny och i stadsbibliotekets Dramasal.

Utöver filmvisningar består Wildlife Vaasas program av bl.a. presentationer av filmskapare och paneldiskussioner, fotoutställningar samt naturutflykter till Söderfjärden och Kvarkens naturarvsområde. Evenemangen är öppna för allmänheten.

Wildlife Vaasa-festivalens program och tidtabellerna för filmföreställningarna finns på adressen www.wildlife.vaasa.fi.