Du är här

Om Vasa

Jobba hos Vasa Matservice

De lediga arbetsplatserna meddelas i de officiella lokaltidningarna och på stadens webbplats. Också på Vasa stads rekryteringssida i internet kan en öppen arbetsansökan lämnas in. Personalärendena sköts av servicechef Terhi Poutanen, tfn 3252213, e-mail: förnamn.efternamn@vaasa.fi

Vi tillreder mat i 49 kök, ca 12000 måltider/dag, ca 3 miljoner måltider per år.
Maten tillreds i våra områdes-, tillrednings- och servicekök, som finns i stadens daghem, skolor, servicehus och stadssjukhuset.

Ansökningsförutsättningar
Av sökanden förutsätts yrkesutbildning inom matbranschen och giltigt hygienpass, därtill bör ett brottsregisterutdrag visas upp innan arbetsförhållandet inleds om arbetsplatsen finns i köket på ett daghem eller i en grundskola.

Vi vill försäkra oss om att de mest kompetenta i branschen jobbar hos oss
På våra verksamhetsställen kan praktikperioder och inlärning i arbete inom matbranschen utföras. Vi samarbetar bl.a. med vuxenutbildningscentren vid bedömningen av fristående yrkesexamen.

Behörighetskrav

Servicechefen

 

 

Högskoleexamen inom branschen, som tillräcklig betraktad erfarenhet av förmansarbete och gedigen kompetens inom branschen, god förmåga att i tal och skrift använda finska och svenska språken, god förmåga att använda datateknik.

     

Kökschefen

 

 

Examen för storhushållsförman eller motsvarande tidigare utbildning, gedigen arbetserfarenhet inom branschen också av förmansarbete, språkkunskapskrav anges i annonsen, god förmåga att använda datateknik.

     

Köksarbetsledare

 

 

Yrkesexamen för hotell-, restaurang- och storköksförman eller motsvarande utbildning samt tillräcklig arbetserfarenhet av branschen, god förmåga att använda datateknik.

     

Serviceansvarig

 

 

Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen eller motsvarande tidigare utbildning samt tillräcklig arbetserfarenhet av kundserviceuppgifter, grundläggande kunskaper i datateknik.

     

Kock

 

 

Yrkesexamen för kock eller storhushållskock eller motsvarande utbildning samt arbetserfarenhet inom branschen, grundläggande kunskaper i datateknik.

     

Dietkock

 

 

Yrkesexamen för kock eller grundexamen inom cateringbranschen samt specialyrkesexamen för dietkock eller yrkesexamen för dietkock och tillräcklig arbetserfarenhet av storkök, grundläggande kunskaper i datateknik.

     

Matservicearbetare

 

 

Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen eller motsvarande tidigare utbildning, arbetserfarenhet räknas som en merit, grundläggande kunskaper i datateknik.

Tilläggsinformation