Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Unescos världsarv
Vasa stadsteaters färska artistbokning Sarah Nedergård

Vasa stadsteater

Stadsteaterns julkonsert sprider julglädje

Vasa stadsorkesters senaste artistbokning, vasabon Sarah Nedergård vill i juletid visa kärlek till sina käraste. Även stadsteatern vill  denna jul sprida julstämning till alla tittare i formen av en virtuell julkonsert.

Vasa stadsteaters färska artistbokning Sarah Nedergård är hemma från Vasa och har nu återvänt till sina rötter. Det var huvudrollen i stadsteaterns musikal The Sound of Music som fick henne att återvända hem. “Det känns bra att efter 12 år borta vara tillbaka i Vasa. Vasa är mitt hem. Här finns min familj och mina kära. Det har känts tryggt att bo i Vasa, speciellt i år när pandemin har fört med sig förändringar och osäkerhet” konstaterar Nedergård.

Kärlek är även The Sound Of Musics centrala tema: kärlek till närstående, musiken och livet. Kärlek är även en viktig sak för Nedergård: “Kärlek för mig betyder all kärlek, inte endast romantisk sådan. Kärlek kulminerar för mig i familjen, nära och kära. Jag anser det också vara viktigt att visa kärlek mot sig själv”. Under jultiden förstärks för många speciellt kärleken till de närstående. “För mig innebär julen en möjlighet att visa kärlek till de som betyder mest för mig i livet. Detta tycker jag att är betydelsen med julen, kärlek till närstående och gemensam tid”, funderar Nedergård.

För mig innebär julen en möjlighet att visa kärlek till de som betyder mest för mig i livet. Detta tycker jag att är betydelsen med julen, kärlek till närstående och gemensam tid

Har Nedergård någon kär jultradition? “Min mormor var en julmänniska. Deras hem var fyllt av tomtar under jultiden – ett riktigt tomtarnas jul land! Det var en viktig jultradition i min barndom och jag tänker ofta tillbaka på den förunderliga julstämningen”, kommer Nedergård ihåg. En kär jultradition för många är Vasa stadsteaters allsångskväll De vackraste julsångerna. I år ordnas allsångskvällen den 10 december på Romeo-scenen.

The Sound of Music är tillbaka på scenen den 16 januari. Biljetter säljs redan men en fin  gåva till en kär person kan vara ett presentkort till stadsteatern. Ni kan tillsammans komma till teatern och njuta av en kulturupplevelse!

Teaterns virtuella julkonsert “Joulurauhaa”  sprider glädje via teaterns Youtube-kanal till 27.12.

Vasa stadsteater

Julens bästa gåvor och delikatesser