Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Unescos världsarv

Vasa stadsorkester

Stadsorkesterns julkalender tar den magiska julen hem till dej

Är du redo för en magisk musikresa mot jul? Vasa stadsorkesters fantastiska mångkulturella sammansättning har skapat en klingande julkalender som du kan njuta av hemma i soffan. Fyll ditt glögglas eller din kaffekopp och försjunk i Charles Dickens julsaga under ledning av Vasa stadsorkester samtidigt som du njuter av vacker julmusik.

Idén till Vasa stadsorkesters julkalender föddes ur en önskan att föra orkesterns fantastiska musiker närmare publiken och samtidigt skapa julstämning med hjälp av musik. Julkalenderns 24 luckor är fyllda av så väl för oss finländare kända jul kompositioner så som även stycken från hela världen och som är typiska för olika kulturer. “Vi har här i Vasa en helt fantastisk mångkulturell stadsorkester. Musikerna kommer från allt mellan Andalusien i Spanien till Ryssland och Ungern. Detta vill vi lyfta fram i vår julkalender”, berättar Vasa stadsorkesters intendent Mia Huhta.

Vi har här i Vasa en helt fantastisk mångkulturell stadsorkester. Musikerna kommer från allt mellan Andalusien i Spanien till Ryssland och Ungern. Detta vill vi lyfta fram i vår julkalender

Julkalenderns musikuppträdanden är filmade på för vasaborna kända platser, såsom i den vackra Trefaldighetskyrkan samt på stämningsfulla Stundars. Styckena framförs av olika konstellationer och förutom traditionella orkesterinstrument används även ovanligare instrument som en theremin. I varje lucka hör man förutom musiken en bit ur Charles Dickens klassiska En Julsaga uppläst av stadsorkesterns överkapellmästare James Lowe.

“Vi hoppas att åskådarna med hjälp av vår julkalendern skall komma i julstämning. Året har inte varit det lättaste, så att kunna fira en lugn jul är säkert nu speciellt viktigt för många. Vi vill tillönska alla en fridfull juletid”, konstaterar stadsorkesterns kommunikations- och marknadsföringskoordinator Minna Läspä, som långt har ansvarat för produktionen av hela julkalendern. Julkalendern kulminerar på julafton 24.12. med en julhälsning från hela stadsorkestern.

Patrik Knif spelar theremin i Vasa kyrka

Vasa stadsorkesters evenemangskalender omfattar ännu i år livekonserter den 2.12., 10.12. och 17.12. Dessutom håller även vårens evenemangskalender på att fyllas. Om du ännu funderar på julklappar så är ett presentkort till stadsorkesterns evenemang en omtyckt gåva. Att delta i en konsert är en härlig upplevelse och ett avbrott i vardagen. Till stadsorkesterns konserter är alla välkomna. Musik ger glädje såväl till vardag som till fest.

Vasa stadsorkesterns julkalender på Facebook.

Vasa stadsorkester

Julens bästa gåvor och delikatesser