Du är här

Om Vasa

Vasa stads ambassadörer för sociala medier

Kuva kesäsomettaja
Vasa stads kommunikation och Visit Vaasa anställde someambassadörer för första gången sommaren 2016. Bland många sökande valdes åtta ungdomar över 14 år till sommarjobbet som tidigare saknades. Some-ambassadörerna, som i fjol fick mycket positiv respons på sociala medier, har också i sommar hand om en viktig del av stadens kommunikation via dessa kanaler. Tre some-ambassadörer i åldern 18-19 år arbetar hos staden cirka en månad var till slutet av sommaren. Deras sommarjobb består av att uppdatera stadens olika sociala medier samt att planera nytt innehåll i dem.

 

Hovioikeuden ranta
Hietasaari

 

Tori
Ranta

 

Nu vill some-ambassadörerna ta uppgiften till en ny nivå och utöver att dokumentera sommaren i Vasa också gå in för en ny slags interaktion med Vasaungdomarna. Man försöker få de unga att komma med idéer om vad man kan göra i Vasa och berätta om vad de tycker om somriga Vasa på samma sätt som some-ambassadörerna gör.  I synnerhet möjliggör chattjänsten Snapchat att some-ambassadören kan kommunicera direkt med Vasaungdomarna och få respons och uppdateringsidéer av dem.

 – Redan vid arbetsintervjun frågade man av mig hurudana idéer och hurudant kunnande jag har för att arbeta med stadens kanaler på sociala medier och jag nämnde videoproduktion samt presentation av ”gömda pärlor”, som är intressanta men som många inte känner till. Jag vill gärna få med ungdomarna och interagera med staden bl.a. med hjälp av livesändningar och sommargallupar. På så sätt får vi också fram ungdomarnas funderingar och de kan utnyttjas vid utvecklingen av de ungas ärenden och utvecklingen av kanalerna på de sociala medierna, berättar första some-ambassadör Janina Hietamäki.

Följ someambassadörernas resa: #someambassadörvasa eller www.vaasa.fi/sv/someambassadör

På Instagram @VaasaVasa och Facebook @vaasankaupunki