Du är här

Kultur

  • Bragen ulkoilmamuseo-Taiteiden yö 2015
  • vaasa, kokous, jää

Upplev Vasa

Välkommen att ta del av Vasas mångsidiga kultur!

Vasa är känt för sitt högklassiga och mångsidiga kulturutbud. Staden erbjuder riktiga kulturpärlor, allt från rock till jazz, från drama till musikaler, från nutidskonst till hantverkarbyar och från naturturism till spökhistorier.  Teaterupplevelse erbjuds av två yrkesteatrar, en studentteater samt flera mindre teatergrupper.  Stadens konstarv värnas av 25 olika museer och gallerier.  För musikaliska njutningar svarar bland annat inom klassisk musik stadsorkestern, Vasa opera, kammarmusikgrupper samt flera andra orkestrar och körer.  Utbud av lätt musik finns av alla de slag och stadens restauranger fylls året runt med mångsidiga band och stilar.

Evenemang – stora som små – finns det gott om i Vasa:  Vasa Körfestival, Musikfestspelen Korsholm, Konstens Natt, Världsarvsdagarna, Vaasan Marssi, naturfilmsfestivalen Wildlife Vaasa, litteraturfestivalen Vaasa Littfest Vasa, Jorma Panulas Kapellmästartävling, barnfestivalen Piccolo, stadsevenemanget Vaasa Picnic…  Det mångsidiga evenemangsutbudet har någonting att erbjuda för alla smakriktningar.

Ett behändigt sätt att bekanta sig med Vasas kulturutbud är tidningen KultTour, som två gånger per år tar läsaren med på en kulturrunda i Vasa.

Aktuellt

Key ensamble
17.3.2017
Vasa XXV körfestival ordnas 24–28 maj. I festivalen som firar sitt 25-årsjubileum deltar körmedlemmar från Finland och andra länder och de uppträder på närmare etthundra konserter runtom i staden...
Pelaa lukubingoa_Spela läsbingo
6.3.2017
I Vasa stads bibliotek spelas i år Läsbingo, som ingår i bibliotekets program för jubileumsåret Finland 100. I Läsbingon fyller du i rutorna på en bingoblankett enligt temat för boken som du har läst...

Snabblänkar