Du är här

7.12.2018 - 8:43

Kulturaktörer premierades på Vasa stads fest på självständighetsdagen

Human Design_630x430
Vasa stad har beviljat 2018 års Kulturpris till gruppen Human Design och stipendiet Ung kulturutövare till Pyry Keto. Priserna delades ut på huvudfesten på självständighetsdagen i Vasa stadshus.

Human Design som får Kulturpriset gör intensivt och passionerat ett nytt och banbrytande arbete inom musiken då gruppen till sina konserter samlar ihop kunnande i Vasa inom teknik och kreativ konst. Utgångspunkten på konserterna är att förmedla stora känslor till åhörarna och även skapa möjligheter för andra från Vasa att uppträda, exempelvis körer och dansare. Human Design bildades år 1997 och gruppen består av Kristian Tiihonen, Petri Hägen och Sami Keskikuru.

Vasa stads kulturpris delas årligen ut till en person eller en grupp som erkänsla för betydande och synligt arbete inom det egna kulturella området Vasa stad till fromma. Kulturprisets storlek är 2000 €.

Stipendiet Ung kulturutövare till Pyry Keto från Rampen


Pyry Keto som får stipendiet Ung kulturutövare har under det gångna året varit en bärande kraft i olika uppgifter på Vasa studentteater Rampen. Ett betydande arbete var regisseringen av Rocky Horror Show som framfördes på vårvintern, och Keto ansvarade även för showens tekniska och grafiska utförande. På sommaren spelade Keto huvudrollen i pjäsen Emil i Lönneberga på Rampens sommarteater. Keto är en talangfull och aktiv kulturaktör som har visat stor potential inom kulturen och även är en inspirationskälla för andra unga kulturutövare.

Stipendiet Ung kulturutövare delas ut som en sporre till en ung, begåvad och aktiv kulturutövare eller -grupp, som har visat stor potential inom sitt eget kulturella område. Mottagaren av stipendiet har med sin person och sitt arbete även fungerat som inspirationskälla för andra unga kulturutövare. Stipendiet kan beviljas till en ung person under 25 år eller en ungdomsgrupp från Vasa. Stipendiets storlek är 1000 €.

Senaste

Lampaita niityllä
20.5.2019
Vasa stads grönområdesenhet skaffade förra våren för första gången sommarfår som landskapsskötare till Gamla Vasa. Försöket utföll så väl att det skaffades får som sommarjobbare även det här året. ...