Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Norra strandrutten 2,5 km

  Vasa

  I den här guiden hittar du en rutt förbi stadshuset norrut och tillbaka längs stranden med en hel del intressanta objekt du kan stanna upp vid och läsa mera om. Det finns även promenadguider med
  andra rutter.

  Vi hoppas att den här promenadguiden ska hjälpa dig att upptäcka den varierande natur, kultur och historia som finns i vår omgivning.

  Pappersversion av guiden kan köpas vid Visit Vasas turistinformation. Pris 1 €.

  Öppna digital karta över rutten.

  Ladda ner PDF-version av guiden.

 • Qvarken Boat Charter

  Fjärdskär rastplats, Alskatvägen, Korsholm

  Qvarken Boat Charter tar er med på en lyxig tur i Kvarkens skärgård anpassad för just dig och ditt sällskap. Tid och program kan varieras uti det oändliga, mat och dryck likaså. Boka online eller tag kontakt så ordnar vi en oförglömlig upplevelse tillsammans.
  M/S Joy hör till båttillverkaren Beneteaus Gran Turismo-modell. Beneteau Gran Turismo 49 Fly är en elegant och rymlig båt, med lyxig atmosfär att spendera kvalitetstid i med kunder, vänner och familj. Båten är 15 meter lång, och rymmer 12 passagerare på kryssningar. Sovplatser finns för åtta personer.

  +358 50 0166 263

  stig-erik.herrgard@easywash.fi

  https://www.qvarkenboatcharter.fi/

 • Rekola Bike sharing

  Vasa

  Move quickly around Vaasa on a shared bike. Station-less bike sharing. Anyone can use Rekola, all you need is mobile phone and payment card. Just register for free via iOS or Android app Rekola.

   

  +358 64 604 1611

  vaasa@rekola.eu

  https://www.rekola.eu/finland/

 • Risöleden 4,9 km och Rövarskär

  Skyttevägen, Vasa

  Risöfladan finns i Södra Stadsfjärdens bortre ända, söder om motorvägen. Till fågeltornet på Rövarskäret leder en ca 350 meter lång stig som delvis går längs spångar. Från fågeltornet har man bra utsikt över ett av vårt lands bästa fågelvatten. Bredvid tornet plats där man kan göra upp eld. Startplats: Parkeringsplatsen i ändan av Skyttevägen.

  https://www.utinaturen.fi/kvarken/ruttbeskrivningar#Riso_SV

 • Setterbergs Vasa, husen berättar i nya Vasa

  Vasa

  Gamla Vasa förstördes nästan fullständigt i branden år 1852, och efter branden beslöt man att den nya staden skulle byggas på Klemetsö udde, som låg närmare havet.

  Den rikssvenske arkitekten Carl Axel Setterberg gjorde upp en stadsplan för den nya staden, som skulle heta Nikolaistad efter den ryske tsaren Nikolai I. Setterberg planerade även stadens viktigaste offentliga byggnader och många privata hus. Den här broschyren gör dig bekant med det nya Vasa som C. A. Setterberg planerade.

  Skriv ut broschyren och gå en stadsrundtur på egen hand!

 • Skärgårdsturer - Vesa Heinonen

  Björköntie 856, Korsholm

  Saaristoretket – Skärgårdsturer ordnar guidade utflykter, vandringar, fisketurer, seglingsutfärder, kurser, olika program fyllda med upplevelser samt lägerskolor.

  +358 500996927

  saaristoretket@gmail.com

  http://www.saaristoretket.fi/413834002

 • Stadsvandring i Viljo Revells fotspår

  Vasa

  Arkitekt Viljo Revell föddes i Vasa den 25.1.1910 i den inflytelserika familjen Rewell. Fadern, Oskar Rewell var hovrättsråd och en verksam och inflytelserik affärsman. Viljo avlade studentexamen i Vasa 1928 och arkitektexamen i Helsingfors 1937. Redan under studietiden arbetade han vid Alvar Aaltos byrå och deltog i planeringen av den finska paviljongen vid världsutställningen i Paris 1937.

  Viljo Revell hade förmågan att skapa arkitektur på ett affärsmässigt och framgångsrikt sätt. Ett tidigt exempel på detta är Glaspalatset i Helsingfors. När huset stod klart år 1935 var det ett radikalt exempel på det nya funktionalistiska tänkesättet inom finsk arkitektur. Revell har karakteriserats som en föregångare inom den rationalistiska byggnadskonsten och han har utmärkt sig genom sina val av nya okonventionella material och byggnadstekniker. Bortsett från stadshuset i Toronto, hör Helsingfors City-Center (det s.k. Korvhuset) och Industricentret (Hotell Palace) till Revells mest kända arbeten. Viljo Revell dog i Helsingfors 1964, endast 54 år gammal.

  På denna promenadkarta finns alla de verk markerade, som Viljo Revell planerade i sin födelsestad Vasa. De byggnader som finns i stadens centrum presenteras närmare i guiden. Bland hans övriga verk i Vasa kan nämnas Vasa handelsgilles klubbhus (senare känt som Keskos hus), i hörnet av Smedsbyvägen och Magasinsgatan, samt Strömberg Ab:s parhus vis Mannerheimsvägen, vilka Revell planerade tillsammans med Alvar Aalto. De byggnader som Revell planerade i Vasa är huvudsakligen affärs- och bostadshus.

  Skriv ut broschyren och ge dig ut på en vandring i Revells fotspår i Vasa!

 • SUP Station Vaasa

  Sandö, 65170 Vasa

  Västkustens Pärla Vasa bjuder på fina förhållanden för SUP paddling! Vid Sandö sim strand kan man hyra en bräda för SUP paddling på egenhand eller delta i en upplevelse i grupp, på utflykter eller ledda timmar!

  +358 44 727 9108

  vaasa@supstation.fi

  http://www.supstation.fi/vaasa/

  Facebook

 • Södra rutten 4 km

  Vasa

  I den här guiden hittar du en rutt genom Sandviksparken och tillbaka längs stranden med en hel del intressanta objekt du kan stanna upp vid och läsa mera om . På kartan finns parkbänkar för vilopauser och toaletter utmärkta.

  Vi hoppas att den här promenadguiden ska hjälpa dig att upptäcka den varierande natur, kultur och historia som finns i vår omgivning.

  Pappersversion av guiden kan köpas vid Visit Vasas turistinformation. Pris 1 €.

  Öppna digital karta över rutten.

  Ladda ner PDF-version av guiden.

   

 • Tennis Center

  Bragentie, Vasa

  Tennis Center

  Vasa Tennis Center är ett mångsidigt idrottscenter beläget i Sandviken i Vasa. Vi har redan i åratal satt Vasabor i rörelse i vår 4600 kvadratmeter stora hall, där det är möjligt att träna hela 11 olika idrottsgrenar. Tack vare det goda läget är det också lätt att nå Tennis Center.

  +358 6 317 3700

  tc@vaasantenniscenter.com

  https://www.vaasantenniscenter.com

 • Torgrundan 1,3 km

  Vasa

  I den här guiden hittar du en rutt runt torget och stadshuset med en hel del intressanta objekt du
  kan stanna upp vid och läsa mera om. Det finns även promenadguider med längre rutter.

  Vi hoppas att den här promenadguiden ska hjälpa dig att upptäcka den varierande natur, kultur och historia som finns i vår omgivning.

  Pappersversion av guiden kan köpas vid Visit Vasas turistinformation. Pris 1 €.

  Öppna digital karta över rutten.

  Ladda ner PDF-version av guiden.

 • Vasa Golfbana

  Golfbanevägen 61, Vaasa

  Vasa Kråklund golfbana ligger sju kilometer från stadens centrum. Banan en angenäm parkbana, som är tillräckligt utmanande även för en duktig spelare, men ger också möjlighet för en nybörjare att njuta av spelet förutsatt att man inte tar alla risker som erbjuds. Höjdskillnaderna på banan är inte speciellt stora varför man klarar 27 hål även om man skulle ha slarvat med konditionsträningen.

  Här spelades golf för första gången 1969. Efter det att banan ändrats och förstorats ett flertal gånger var 18-hålsbanan klar 1993. Den svenska arkitekten Björn Eriksson har även svarat för de senaste förändringarna och utvidgningen till 27 hål som blev klar i juli 2006.

  De hål som togs i bruk 1993 (de gamla 1 – 9) utgör numera den Gula banan. Den Vita banan som startar vid klubbhuset och den Blå banan som startar vid rangen består delvis av de nya hålen som blev klara delsvis av de gamla hålen 10 – 18. Den lättare Gula banan löper genom ett åkerlandskap. Den Vita och Blå banan består av hål som växlar mellan parklandskap och stenig skogsmark. Både den Blå och Vita banan är synnerligen krävande trots att hålen är relativt korta.

  Övningsmöjligheter: En stor range där det också finns en övningsbunker och puttningsgreen. Ytterligare en övningsgreen finns framför klubbhuset. På banan finns dessutom ett Par 3 närspelsområde.

   

   

  +358 40 526 8666

  caddiemaster@vag.fi

  http://vaasangolf.fi

  Facebook

 • Vasa Bowlinghall

  Ruutikellarintie 2, Vaasa

  Bowling är en perfekt aktivitet då man vill göra något roligt tillsammans. Oberoende om du är vår gäst med din familj, på födelsedagskalas, på rekreationsdag eller på representationsuppdrag så kan du välja glowbowling. Ifall själva spelet är viktigt förespråkar vi bowling med belysningen tänd. Ta kontakt så ordnar vi den typ av evenemang ni önskar.

  +358 6 317 2257

  kassa@vklvbf.com

  https://www.vklvbf.com/

  Facebook

 • Vasa Elektriska Arena

  Parallellvägen 1, Vasa

  Vaasan Sähkö Areena - Vasa Elektriska Arena

  Ett unikt center för issport med fyra isar under samma tak. Arenan erbjuder också utmärkta förutsättningar för konserter, evenemang för allmänheten och för TYKY-dagar.

  +358 20 120 1700

  info@vaasanseudunareenat.fi

  https://vaasanseudunareenat.fi/sv/vasa-elektriska-arena/

  Facebook

 • Vasas cykelkartapplikation

  Vasa

  Lapset pyörien kanssa

  I cykelkartapplikationen finns cykelvägnätet i Vasa på en kartbotten. Via tjänsten kan du smidigt klicka fram vilken rutt är bäst om du rör dig på cykel. Applikationen kan användas i mobilen, på pekplattan och på datorn. Via karttjänsten kan söka adresser och platser. Sommartid visar kartan med olika färger vilka vägar som är belagda med asfalt eller sand. På vintern kan man klicka fram information om vägarnas underhåll.

  Öppna kartapplikationen här!

 • Vasas officiella gästhamn, Wasa Segelförening

  Seglargränd 2, 65170 Vasa

  Purjeveneita Ja Auringonnousu

  Wasa Segelförening är Vasas officiella gästhamn. Gäsplatserna finns vid en 40 m lång pontonbrygga. På bryggan finns en gästhamnsskylt.

  Gästbryggan rymmer ca 15 båtar förtöjda vid boj. Vid bryggan finns el och sötvatten. Båtar med köldjup mer än 2,2 meter rekommenderas lägga till långsides vid den yttre pontonbryggan och be om platsanvisning av servicepersonalen. Ifall gästbryggan är fullsatt kan gästande båtar använda andra lediga platser.

  Information om hamnen på Solruttens webbplats.

   

  https://wasasegelforening.fi/gasthamn.html

 • Vörå Golfbana

  Skidbacksvägen 16, Vörå

  Vörå Golfbana sträcker sig naturskönt runt Baggberget invid Vörå Skidcentrum. 9 håls banan öppnades för allmänheten i juli 2009.

  För spel på banan krävs green card och medlemskap i en golfförening.

  http://www.voragolf.fi

  Facebook

 • Wasa Up - klättringscenter

  Rådhusgatan 32, Vasa

  Vasa klättringscenter, Wasa Up, erbjuder både lättare klättingsbanor för nybörjare och klättringsbanor som kräver teknik och uthållighet för den mer erfarna klättraren.

  Vid Finlands första OCR-hinderbana inomhus kan du utmana dig själv och tänja på gränserna. För att balansera kroppen kan du delta i studions lekioner i acroyoga och klassisk pilates.

  Klättring och OCR-banan kan du enkelt pröva på utan tidsbokning! Hos oss kan du även boka mångsidiga paket för olika grupper för att t.ex. stärka gruppdynamiken eller välmåendet. Välkommen!

   

  +358 50 543 4907

  info@wasaup.fi

  https://www.wasaup.fi

  Facebook

 • Westcoast Sportfishing

  Westcoast Sportfishing drivs av fiskeguide Johan Nydahl och erbjuder spännande fiskeupplevelser i Österbottens skärgård. Fiskeguiden guidar er eller ert företag året runt i olika typer av spöfiske främst efter gädda och abborre.

  Vid större grupper samarbetar företaget med andra fiskeguider i närheten som känner vattnen och fiskeplatserna. Westcoast Sportfishing arrangerar halv och heldagsturer som kan inkludera mat, bastu och boende efter era behov.

  +358 50 553 2360

  info@westcoastsportfishing.fi

  http://www.westcoastsportfishing.fi/

  Facebook

 • ZIP Adventure Park

  Uddnäsvägen 15, Vasa

  Välkommen till Zip Adventure Park – äventyrsparken, vackert belägen i Vasa, Finlands soligaste stad. Här kan du uppleva en annorlunda, fartfylld och utmanande dag i äventyrets tecken oavsett ålder och oavsett om du är tillsammans med familjen, företaget, din förening eller kompisgänget. Vi erbjuder utmaningar för alla åldersgrupper – förflytta dig mellan trädtopparna, utmana dig själv och njut av både spänningen och utsikten.

  +358 40 832 2221

  info@zipadventurepark.fi

  http://www.zipadventurepark.fi

  Facebook