Förbigå menyn

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Gästhamnar längs Solrutten

  Från Sideby udd i söder och till Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Benämningen “Solrutten” är ett begrepp som formats under 1970-talet. De aktörer som då var aktiva med att utveckla båtfararnas förutsättningar att ge sig ut på långfärder längs med Bottniska vikens östra kust myntade begreppet Solrutten. Solrutten går genom ett kustland som omfattar 13 kommuners kust och skärgårdsområden som börjar vid Sideby udd i Kristinestad i söder och slutar vid Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Farlederna beskrivs kommunvis på webbplatsen. Det här i syfte att underlätta navigering bland sidorna, men också av den orsaken att större delen av den lokala informationen för besökare tillhandahålls av kommunerna eller lokala organisationer.

  Den österbottniska skärgården är grund och fylld med stenar varför det krävs noggrannhet vid navigering i farvattnen. Särskild noggrannhet krävs vid insegling och angöring vid besöksplatserna. Solrutten har gjort en ansats att utveckla inseglingsbeskrivningarna att svara mot önskemål som skeppare framfört. Det här gäller i synnerhet kommentarer som framförts av de skeppare som har fritidsbåtar med känsliga kölar och stora köldjup. En del svåra passager beskrivs också.

  På webbplatsen solrutten.fi finns förslag till rutt val samt rekommenderade utfärdsmål och besöksplatser. I kartfunktionen kan du lätt klicka fram önskad båthamn och sedan från den sidan söka hamnens inseglings- och farledsinformation.

  http://solrutten.fi

  Facebook

 • Badstränder i Malax

  Malax

  Uimarannat Maalahdessa
 • Bergö vandringsled

  Bergövägen 45, Malax

  En ca 7 km lång vandringsled i omväxlande natur. Längs leden två rastplatser en vid Kalvskärsträsket (ej tillåtet att göra upp eld) och en vid grillkåtan ca halvvägs längs leden, här även utedass.

  http://www.bergö.fi/upptacka-bergo/vandringsleden/

  Facebook

 • Frisbeegolfbanor i Vasaregionen

  Vasaregionens frisbeegolfbanor erbjuder spel i fantastiska omgivningar och varierande terräng.

  Här hittar du frisbeegolfbanor runtom i Finland.

  https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/aktiviteter-och-natur/frisbeegolfbanor-i-vasaregionen/

 • Fäbodstigen

  Molapne, Malax

  Det rika fäbodväsendet i Malax kan upplevas längs Fäbodstigen. Femton gamla fäbodsgrunder har markerats längs den vackra vandringsleden. Vid stigens början finns en tavla med karta och en låda med broschyrer och längs stigen finns skyltar som visar var de 15 stugorna stått. Leden är ca 1 km lång.

  http://museum.malax.fi/index-filer/Page905.htm

 • INGSVA

  https://www.ingsva.fi/

  Facebook

 • Järnåldersleden

  Storsjövägen 443, Malax

  Järnåldersleden finns i Nissashaga, Storsjön, i ett arkeologiskt intressant område. Längs leden finns ca 40 forngravar, 6 skålgropsstenar, boplatser, en stenväg och intressanta växter. Pollendiagram visar att området var befolkat under tiden 200–800 e.Kr

  http://museum.malax.fi/index-filer/Page455.html

 • Curling i Targahallen

  Malax ishall, Idrottsvägen 4, Maalahti

  Välkommen! Är du nyfiken på curling? Det är du inte ensam om. Vi i Malax Curling Club har redan tagit emot många grupper, bl.a. skolklasser som provat på curling för första gången, företagsanställda under Tyky-dagar samt alla möjliga intresserade under våra ”prova-på” tillfällen på sportlovet. Vi ställer upp som instruktörer.

  Vill du som privatperson prova på sporten är du välkommen att komma och prova på kostnadsfritt under våra träningar. Våra tider ser du i kalendern.

  +358 40 964 9038 (Christian Granlund)

  info@malaxcurling.fi

  https://malaxcurling.fi/

 • Rönnskären, Fäliskäret

  Fäliskäret, Maalahti

  Rönnskärs skärgård är belägen knappt 40 km väster om Vasa. Skärgården består av ett hundratal holmar och skär. På Fäliskäret finns Finlands äldsta bevarade träbåk. Rönnskärets hyresstugor på holmen Fäliskäret betjänar guidade grupper och båtfolk som rör sig i Kvarkens skärgård. Två lägenheter och varvsbyggnaden ”Docket” har renoverats till inkvarteringsutrymme.

  http://solrutten.fi/hamnar/malax/faliskar-(ronnskaren)/

  Facebook

 • Skidspår och idrottsanläggningar i Malax

  Malax

 • Targahallen

  Idrottsvägen 4, Malax

  Targahallen - Targahalli

  En modern och mångfunktionell ishall i Malax.

  bokning@malaxishall.fi

  http://www.targahallen.fi

  Facebook

 • Westcoast Sportfishing

  Westcoast Sportfishing drivs av fiskeguide Johan Nydahl och erbjuder spännande fiskeupplevelser i Österbottens skärgård. Fiskeguiden guidar er eller ert företag året runt i olika typer av spöfiske främst efter gädda och abborre.

  Vid större grupper samarbetar företaget med andra fiskeguider i närheten som känner vattnen och fiskeplatserna. Westcoast Sportfishing arrangerar halv och heldagsturer som kan inkludera mat, bastu och boende efter era behov.

  +358 50 553 2360

  info@westcoastsportfishing.fi

  http://www.westcoastsportfishing.fi/

  Facebook