Du är här

15.5.2018 - 8:39

Allt detta kommer YleXPop med till Vasa - alla tiders mest fantastiska YleXPop-gratisevenemang utlovas

YleXPop 2018
Den bästa starten på sommaren, YleXPop-gratiskonserten, ordnas i Vasa den 2 juni. Scenen på Vasa salutorg intas av en stor del av Finlands hetaste artister. Medverkar gör bland andra Evelina, Mikael Gabriel, Reino Nordin, Nelli Matula, Aleksanteri Hakaniemi och LCMDF.

Festivalsommarens start har en artistpalett bestående av de största inhemska stjärnorna just nu och de hetaste stigande stjärnorna. 

•    Evelina
YleXPop-artisten Evelina gav ut sitt debutalbum 24K år 2016. Det blev det första albumet i Finland, som streamade platina redan innan det gavs ut. 
•    Mikael Gabriel 
Mikael Gabriel publicerade nyligen en låt med namnet Timanttei, som direkt steg till plats nummer ett på Spotify-listan. Under början av året har Gabriel varit domare i Finlands X Factor och skrivit ny musik. På YleXPop kommer man också att höra helt nya låtar!
•    Reino Nordin 
Reino Nordin, som hör till den inhemska popens främsta namn, gjorde sitt definitiva genombrott inom den inhemska musiktoppen förra året, när hans låt Antaudun var årets mest streamade låt. Hittills har låten lyssnats på nästan 13 miljoner gånger på Spotify. 
•    Aleksanteri Hakaniemi 
Året för Aleksanteri Hakaniemi, som står på tröskeln till ett större genombrott, startade fint med Nuorena jaksaa-debutskivan. Dessutom nådde Hakaniemi upp till andra platsen på YleX Läpimurto-listningen. 
•    Nelli Matula 
Gratiskonsertens stjärna, Nelli Matula, uppträdde förra året tillsammans med Robin i samband med Hula hula-turnén och som en del av Rähinä Special, men nu får hon lysa av egen kraft. 
•    LCMDF representerar en fräsch och pigg alternativpop i gratiskonsertens artistpalett. LCMDF, som nyligen har publicerat singeln Another Sucker, har i lugn och ro slipat sin musik enligt deras egen stil och kommer att ge ut ett nytt album i slutet av året. 


Mer än bara en gratiskonsert
 

I Vasa är det meningen att konsertens omfattning ska utökas såväl i fråga om besökarantal, scenernas storlek som mångsidighet i programmet. Festen börjar redan på fredag 1.6 med YleXPop Etkot-tillställningen, där bl.a. Soikku och Kareinen från YleX Throwback-programmet kommer att ha publiken att dansa i takt med de bästa låtarna från 2000-talet. Huvudevenemanget avfiras på Vasa torg på lördag 2.6 kl. 16–22. Evenemangets programledare är YleX Aamus Ville “Viki” Eerikkilä och Juuso “Köpi” Kallio samt Yle X3M:s Jonas Forsbacka och Märta Westerlund. På fredag och lördag lönar det sig också att sticka sig in i Vasa ungdomsservices pop up-ungdomslokal på torget. Efter huvudevenemanget kulminerar festen med YleXPops officiella efterfest kl. 22 på nattklubben Fontana, där bl.a. Finlands mest intressanta nya hip hop-namn Cledos, samt Lyömättömät som är bekanta även från YleX, uppträder. Hela konserten kan ses på Yle Arena och de bästa bitarna på TV 2 den 3 juni.

-    Det faktum att havsnära Vasa och Vasa region får vara med i det här är en extremt stor sak och ära. Det är fint att Vasa som satsar på kultur och musik har fått YLE som betydande kompanjon. Vi vill möjliggöra och erbjuda regionens invånare lockande evenemang, dit människorna kan komma och trivas, säger Visit Vasas verkställande direktör Max Jansson


15–16.5 ordnas YleXPop-Välkkäriturnén i Vasas skolor, där YleXPops artister, YleX:s och X3M:s programledare kommer och hälsar på och önskar ungdomarna välkomna till YleXPop-evenemanget. På den två dagar långa skolturnén medverkar bl.a. Nelli Matula, LCMDF:s Mia Kemppainen och Emma Kemppainen, TheManninen, Soikku , Märta Westerlund, Jonas Forsbacka och Tanssiryhmä Kipinä Chicas. 


YleXPop är Rundradions rusmedelsfria gratiskonsert för ungdomar som det här året möjliggörs i samarbete med Visit Vasa, Vasa stad och X3M.
 

YlexPop påverkar trafiken i stadskärnan

Senaste