Du är här

8.5.2019 - 9:36

Kom och uppträd på Konstens natt!

Soittaja Taiteiden yössä_kuva Mikael Matikainen
Torsdagen den 8 augusti är det igen dags för Konstens natt, detta evenemang som redan i 28 år har arrangerats till glädje för vasaborna. Den populära stadsfestivalen bjuder också i år på förstummande teater, hänförande konserter, rock, pop, jazz och världsmusik, intima klubbkvällar och mycket program för barnen.

Vasa stads kulturplanerare Leena Nyqvist berättar att anmälningstiden för artisterna redan har börjat och den går ut den 28 juni. Anmälningsblanketten finns på adressen www.vaasa.fi/sv/konstens-natt.

- Vi förväntar oss att många ivriga artister kommer att delta i Vasas bästa evenemang. Ännu ryms det med också flera nya artister, säger Nyqvist i ett försök att sporra nya förmågor att medverka.

Platser där det händer saker är som tidigare torget med omgivning, Kulturkasernområdet, huvudbiblioteket, teatrarna, museerna och restauranger. Nyqvist hoppas att också nya spännande objekt kommer med.

I fjol lockade Konstens natt cirka 35 000 besökare som tog del av det mångsidiga programmet och trivdes tillsammans.

- Konstens natt vill fortfarande vara en betydande stöttepelare för gemenskapen i staden, fastän tiderna är ekonomiskt utmanande, konstaterar Nyqvist.

Programmet för Konstens natt sätts ut på evenemangets webbplats www.vaasa.fi/sv/konstens-natt i juli.

Man kan också följa med nyheterna via sociala medier:

www.facebook.com/vaasantaiteidenyo

instagram: taiteidenyo_konstensnatt #taiteidenyovaasa #konstensnattvasa

Bild: Mikael Matikainen

Relaterade artiklar: 

Senaste