Du är här

16.5.2017 - 16:35

Lediga platser inom förskoleundervisning och språkbad kan sökas

pikku_kasarmin_paivakoti_netti.jpg
Platser som blivit lediga efter att den första omgången dagvårdsplatser har delats ut kan nu ansökas om under den andra omgången. Det finns lediga platser inom den finskspråkiga förskoleundervisningen och inom språkbadsundervisning för finskspråkiga barn. Ansökningstiden är 22.5–31.5.2017. Ansökan fylls i elektroniskt på stadens webbsidor.

Det går att ansöka om en finskspråkig förskoleundervisningplats i de daghem där det blivit lediga platser. I ansökan kan man välja ett alternativ, dvs. att man kan ansöka om en förskoleundervisningsplats i endast ett av daghemmen.

De lediga platserna som kan sökas (finskspråkig förskoleundervisning, pdf): https://www.vaasa.fi/sites/default/files/haettavissa_olevat_esiopetuspaikat_2017-2018_paivitetty_180517.pdf

Lediga språkbadsplatser, där språkbad ges åt finskspråkiga barn på svenska, finns sammanlagt tre stycken. I den elektroniska ansökan väljer man alternativet ”kielikylpypäiväkoti” som enhet.

Ansökningstiden för de lediga platserna inom förskole- och språkbadsundervisning är från 22.5.2017 kl. 8 till 31.5.2017 kl. 17. Om det kommer in fler ansökningar än kvarstående platser lottas platserna ut mellan samtliga sökanden. Besluten om platserna under denna andra omgång skickas hem till familjerna under vecka 24.

Ansökan fylls i elektroniskt. Länken till den elektroniska ansökan: se webbsidan nedan. Obs! länken fungerar endast under ansökningstiden.

Finskspråkig förskoleundervisning: www.vaasa.fi/palvelut/esiopetukseen-ilmoittautuminen

Språkbadsundervisning för finskspråkiga barn:  www.vaasa.fi/palvelut/kielikylpyopetus-ruotsi-varhaiskasvatuksessa
 

Ytterligare information ger:

servicechef Merja Martin, merja.martin@vasa.fi, tfn 0400 690 010

 

 

 

Senaste

18.6.2018
Från och med augusti 2018 driver Kvarkenrådet tillsammans med fyra andra projektparter och sammanlagt femton medfinansiärer, ett treårigt projekt för att tillsammans och genom gränsöverskridande...