Du är här

13.5.2019 - 17:04

Linnéa Claeson till Vasa i november

Linnea Claeson
Linnéa Claesson är en kolumnist, samhällsdebattör och före detta proffshandbollsspelare som är känd för sitt Instagramkonto Assholesonline.

Hon har nästan 300 000 följare på sin profil där hon lyfter upp de sexuella trakasserier och det näthat hon utsätts för. Claeson föreläser kring detta i Vasa och Jakobstad 12-13.11. 

Claeson bemöter ofta kränkningar hon blir utsatt för med humor och hennes nätinlägg har spridits över hela Norden. Hon är engagerad i frågor som berör feminism, civilkurage, jämställdhet, diskriminering, antirasism, hbtq-frågor och social utsatthet.  

- Det här handlar inte om mig. Det handlar om samhällsstrukturen, att nästan alla tjejer någon gång får känna på det här, oavsett om det är sexuella kränkningar, en äcklig kommentar eller att känna sig rädd för att åka buss eller gå hem själv på kvällarna. Vi har en lång väg kvar, men om alla vill bidra och blir medvetna om problemen kan vi skapa en större trygghet för alla i vårt samhälle, säger Claeson.

Hon höll ett av de mest uppmärksammade och uppskattade sommarpraten i P1:s Sommar 2017. Hennes föreläsningar är något som alltid berör, uppskattas och hon talar om ämnen som angår alla.

Claeson föreläser i Vasa på Ritz tisdag 12.11 och i Jakobstad i Schaumansalen onsdag 13.11. Arrangörer är Vasa Arbis och Jakobstads Arbis. Föreläsningen är avgiftsbelagd.
Anmälan till föreläsningen är öppen och görs via www.vasa.fi/arbis och arbis.jakobstad.fi.

Relaterade artiklar: 

Senaste