Du är här

19.5.2017 - 12:09

Motionsinriktade sommaraktiviteter

puistojumppa_kuva_susanna_porkkala.jpg
Även denna sommar ordnar Vasa stads idrottsservice mångsidig träning och ledd motion på Sandö. För cyklister utlovas gemensamma rutter på måndagar.

I juni och juli erbjuds mångsidig motion dags- och kvällstid. På måndagar kl. 17–18 ordnas kettlebell, på tisdagar kl. 10–11 parkgympa, på onsdagar kl. 18–19 parkzumba och på torsdagar kl. 18-19 parkgympa. Alla gympatimmar och träningar ordnas 5.6–27.7 på Sandö.

- Tidigare har en del av gympatimmarna ordnats i Sandviksvillans park, men i sommar koncentreras de till Sandö, berättar idrottskoordinator Susanna Porkkala, som ansvarar för denna ledda hälsomotionen.

En gympagång kostar 2 euro. Vid simhallen kan du också köpa ett sommarkort, med vilket du obegränsat kan delta i sommarens alla parkgympatimmar. Sommarkortet kostar 27 euro och det lönar sig att köpa det under juni månad, eftersom simhallen är stängd i juli.

- Till kettlebell lönar det sig att ta med ett eget redskap om man har ett sådant hemma, instruerar idrottskoordinatorn och hoppas att vädret bli varmare då parkgympatimmarna börjar.

De som är intresserade av cykling samlas måndagar kl. 13 på simhallens gård och åker iväg på en gemensam cykelrutt. Deltagarna planerar rutternas mål och farten anpassas utifrån respektive grupp. Ledd cykling ordnas 29.5–28.8.

Se program här: www.vaasa.fi/sv/idrott/ledd-halsomotion

Senaste

merivoimat_netti.jpg
28.6.2017
Marinens årsdag firas lördag 8.7.2017 i Vasa. I årsdagen deltar fyra fartyg, som anländer till Inre hamnen, Kuntsis kaj. Flottans musikkår ger en...