Du är här

7.9.2018 - 8:00

Nya daghemsplatser till Infjärden och Vöråstan

muksubussi56_mikaelmatikainen_2018.jpg
Vasa får nya daghemsplatser i januari 2019. Vid Infjärden öppnas ett nytt privat daghem Pilke Pikkuponi och Steinerdaghemmet Tiitiäinen vid Vöråstan öppnar en ny grupp för barn under 3 år. Man kan ansöka om en plats till samtliga nya grupper redan nu.

Det nya servicesedeldaghemmet Pilke Pikkuponi vid Infjärden öppnas i januari på adressen Ryttarvägen 11. Servicesedeldaghemmen är privata daghem som Vasa stad har godkänt som serviceproducenter.

 

I det nya daghemmet finns en barngrupp för barn under 3 år och tre barngrupper för barn i åldern 3–5 år. Pilke Pikkuponi är ett finskspråkigt daghem där barnen även får bekanta sig med engelskan exempelvis via lek, rim och ramsor. 

 

Verksamheten i den nya gruppen (under 3-åringar) i det steinerinspirerade daghemmet Tiitiäinen inleds 7.1.2019. Gruppen för småbarn finns på adressen Fiskaregatan 14 i Vöråstan. Under våren 2019 flyttar även Vaasan Rudolf Steiner -koulu i samma nyrenoverade fastighet. Det steinerinspirerade daghemmet Tiitiäinen övergår till servicesedeldaghem från 1.1.2019.  

 

De nya platserna inom småbarnspedagogiken kan sökas genom att fylla i en ansökan om servicesedlar. Länken till ansökan finns på adressen www.vaasa.fi/sv/servicesedel-inom-smabarnspedagogiken.

 

Servicehandledning inom småbarnspedagogikentfn 06 325 2552, varhaiskasvatus.palveluohjaus@vaasa.fi

Senaste