Du är här

7.9.2018 - 8:00

Nya daghemsplatser till Infjärden och Vöråstan

muksubussi56_mikaelmatikainen_2018.jpg
Vasa får nya daghemsplatser i januari 2019. Vid Infjärden öppnas ett nytt privat daghem Pilke Pikkuponi och Steinerdaghemmet Tiitiäinen vid Vöråstan öppnar en ny grupp för barn under 3 år. Man kan ansöka om en plats till samtliga nya grupper redan nu.

Det nya servicesedeldaghemmet Pilke Pikkuponi vid Infjärden öppnas i januari på adressen Ryttarvägen 11. Servicesedeldaghemmen är privata daghem som Vasa stad har godkänt som serviceproducenter.

 

I det nya daghemmet finns en barngrupp för barn under 3 år och tre barngrupper för barn i åldern 3–5 år. Pilke Pikkuponi är ett finskspråkigt daghem där barnen även får bekanta sig med engelskan exempelvis via lek, rim och ramsor. 

 

Verksamheten i den nya gruppen (under 3-åringar) i det steinerinspirerade daghemmet Tiitiäinen inleds 7.1.2019. Gruppen för småbarn finns på adressen Fiskaregatan 14 i Vöråstan. Under våren 2019 flyttar även Vaasan Rudolf Steiner -koulu i samma nyrenoverade fastighet. Det steinerinspirerade daghemmet Tiitiäinen övergår till servicesedeldaghem från 1.1.2019.  

 

De nya platserna inom småbarnspedagogiken kan sökas genom att fylla i en ansökan om servicesedlar. Länken till ansökan finns på adressen www.vaasa.fi/sv/servicesedel-inom-smabarnspedagogiken.

 

Servicehandledning inom småbarnspedagogikentfn 06 325 2552, varhaiskasvatus.palveluohjaus@vaasa.fi

Senaste

hyllyjä pääkirjastossa
21.9.2018
Våren 2018 genomfördes bibliotekens landsomfattande användarenkät och resultaten är nu klara. Vasa stadsbibliotek fick skolvitsord 8.85 för sin service och verksamhet. Vitsordet är en aning bättre än...