Du är här

28.7.2017 - 12:31

På kryssning för välmående och gott humör

jukkaviita-aho_meribjorko_web.jpg
Finland 100-jubileumsåret har sporrat många företag och sammanslutningar att ordna olika jippon för en god sak. Invånarna i Vasa stads servicehus Himalaja fick jubileumsåret till ära möjlighet att bekanta sig med skärgården.

Jukka Viita-Aho står på det flata däcket till en stor katamaran och utstrålar gott humör. ”Finland fyller hundra år bara en gång och vi beslutade att högtidlighålla detta genom välgörenhetskryssningar under temat ”I rullstol till skärgården”, berättar Viita-Aho. På katamarandäcket sitter invånare från Vasa stads servicehus Himalaja och njuter av landskapet och den lätta havsbrisen.

Det går inte att se skärgården ordentligt om man inte rör sig med båt.”Med rullstol är det svårt att ta sig in i en vanlig båt och därför är den här katamaranen ypperlig för just det här ändamålet", prisar Viita-Aho. På torsdagen fick servicehuset Himalajas rullstolsburna klienter åka på kryssning. Även andra rullstolsburna grupper är på kommande på kryssning.

”Vi startade kl. 12 och färdades genom Revels sund, Stadshålet och förbi Jannes Saloon. Under resan serverades gräddtårta och kaffe. Vi vill visa vår vackra skärgård åt så många som möjligt.”, berättar Jukka Viita-Aho.

Kryssningen ordnades av H2O Rental och Meribjörkö.

Bild: Jukka Viita-Aho/Meribjörkö

Senaste

Kaavoitus katukyltti
23.2.2018
Planläggningen i Vasa har i dag inlett ett experiment med att synliggöra planläggningsarbetet i gatubilden. Planläggningens första skylt har nu satts upp på adressen Handelsesplanaden 29.