Du är här

12.3.2019 - 16:24

På LittFest hörs under helgen litteraturens röst

Katja Kettu_kuva_foto Ofer Amir
Litteraturfestivalen Vasa LittFest har i år som tema Ääni – Rösten och programmet behandlar bland annat kvinnors röst i litteraturen, att hitta sin egen röst samt talböcker. Festivalen ordnas 14–17.3.2019.

Som huvudplats för evenemanget har LittFest Vasa huvudbibliotek, där det finns program under hela festivaltiden. På biblioteket har man på bland annat festivalens officiella öppning på fredag med början kl. 18.00 och på lördag kl. 10.30 kan man där se illustratörernas kamp dvs. ”RitBattle”.

På söndag har man på biblioteket kl. 12–13 ”En nordisk författarscen” som är Finlands, Sveriges, Norges och Islands samarbetsprojekt för litteraturfestivaler.

Det finns program även annanstans i Vasa. Till exempel i köpcentret Espen ”Hela Vasa läser” på fredag kl. 11–13 och på lördag i café Ylikiva ”En litterär frukost” kl. 10. På lördag kväll fr.o.m. kl. 18.30 har Bock´s Corner Brewery ett evenemang med temat ”Klassikerns nya röst”.

LittFest har som författargäster bl.a. Johannes Anyuru, Katja Kettu, Susanna Alakoski, Antti Tuomainen och Mats Söderlund.

Se LittFests hela programblad på webbadressen www.vaasa.fi/littfest och bekanta dig med festivalens gäster på Facebook-sidan: www.facebook.com/vaasalittfest. Programblad finns att få på huvudbiblioteket och på alla filialbibliotek.

 

Bild: Katja Kettu, fotograf Ofer Amir

Relaterade artiklar: 

Senaste