Du är här

6.8.2018 - 12:12

Sinne-veckans program

sinne-viikko.jpg
Sinne-veckan som har byggts upp kring Konstens natt bjuder på evenemang från diktverkstäder till utflykter före och efter Konstens natt.

6.8 Måndag

Kl. 10-19 Diktverkstad i huvudbiblioteket

Kl. 14-17 Öppning av kulturgränden på Biblioteksgatan

Man kan måla på en ”trasmatta”, skapa gatukonst med gatukritor och gatukonst på tyg genom tryckning med brunnslock. Ta med dig en tygkasse, skjorta eller annat tyg om du vill skapa gatukonst  genom att trycka med tygfärger. Klä dig i kläder som får blir smutsiga. Vasa stads sommarartister uppträder också.

7.8 Tisdag

Kl. 10-19 Wildlife-naturfilmer i stadsbibliotekets Dramasal

8.8 Onsdag

Kl. 11-16 Familjepicknick på Sandö

På programmet står workshop med Salsa Vaasa, motionslekar och pop-up bibliotek. Sommarartisterna är också på plats.

9.8 Torsdag

Konstens natt

Se närmare program här.

10.8 Fredag

Kl. 12-16 Sinne selfie-maraton

Ta en bild av dig själv med Vasas mest minnesvärda landskap, minnesmärke, arkitektoniskt magnifika byggnader eller till och med vid den mest imponerande statyn. Dela ett foto med hashtagen #sinneselfie. Även Vasa stadshus är öppet för fotografering.

Kl. 14-18 Plogging-evenemang

Under Plogging-evenmanget samlar man upp skräp under en joggingtur. Vi finns på Kasernområdets sandplan, där man får redskap (handskar, påsar) för insamling av skräp. Insamlat skräp kan också returneras till samma ställe. Utmaning: sätt dina plogging-bilder på sinne-ploggingens Facebook-vägg, eller Instagram med hashtag #sinneplogging #ploggingvaasa #plogging #vaasa #vaasankulttuuripalvelut. Om du vill vara anonym kan du skicka dina plogging-bilder till Kulturtjänster via FB-messenger eller till minna.jarva@vasa.fi

Kl. 19-22 Kväll på senaten

Middagsevenemang på Senatsgatan. Varje deltagare tar med sig egen mat och dryck, och det är upp till hen att följa de riktlinjer som upprättats av arrangörerna. Middagen rymmer 100 personer och platserna delas ut enligt bokningsordning. Vi meddelar på fredagen 10.8 kl. 12 om vi då anser att vädret inte är bra nog för ett utomhusevenemang. Sommarartisterna står för kvällens live-musik.

Anmälningstid till 7.8 på adressen pia.gerbaulet@vasa.fi. Maximalt 6 platser per person.  

11.8 Lördag

Kl. 12 Äventyrsvandring vid Vikarskat vandringsled

Avgång från Vikarskat fiskehamn i Björkö. Evenemanget är gratis och för alla åldrar. Ta med egen matsäck!

Senaste