Du är här

5.3.2018 - 14:31

Sommarlägren finns i nätbutiken

_mg_5616.jpg
I Vasa stads nätbutik öppnas 5.3 ett urval sommarläger riktade till barn och unga. Det som erbjuds är helheter producerade av ungdomsservicen och idrottsservicen samt utfärder.

Vasa stads nätbutik finns på adressen: market.vaasa.fi. Där har ett stort urval av olika aktiviteter för barn och unga i olika åldrar sammanställts.

-       Nya är skejtlägret samt utfärden till Powerpark som blev utfärdsobjekt utifrån röster som gavs vid ungdomsgårdarna, berättar ungdomssekreterare Kaisa Salo.

Läger som ordnas av ungdomsservicen är bl.a. School’s Out-daglägret i Villa Gerby, skejtlägret i skejthallen och musiklägret i Rockskolan som ordnas som dagläger samt i ungdomsgården Kyröläs utrymmen konstläger och teaterläger som pågår en vecka.

Utöver lägren görs i juni 19.6 en utfärd till upplevelseparken Powerpark, som görs i samarbete med Vaasan 4H-yhdistys och dit anmälan ska göras på förhand senast 30.4. Lägren och utfärderna är riktade speciellt till Vasabarn och -unga och de genomförs om det finns tillräckligt många anmälda.

Mångsidiga idrottsläger

Idrottsbetonade Action-läger ordnas under sommaren mångsidigt på olika håll i staden, såsom i Sandviken, centrum och Gerby, Brändö, Roparnäs, Korsnäståget, Sundom och Lillkyro.

I lägren ingår idrotts- och hobbybetonat program, men i utbudet finns också läger som har bl.a. fotboll eller konstworkshoppar, teater och akrobatik på programmet.

-       På lägren leker och spelar vi och är tillsammans med trevliga handledare, summerar idrottsplanerare Jaakko Saarinen.

 

Bokningarna till sommarläger och utflykter för barn och unga pågår: market.vaasa.fi

 

Senaste

onkilahti_laivapuisto.jpg
20.6.2018
I Metvikens aktivitetspark ordnas Barnvagnsrally på onsdag 27.6 kl. 10–13. Evenemanget som är avsett för hela familjen är avgiftsfritt.