Du är här

17.10.2018 - 13:22

Traditionell Gubbkontroll ordnas 8.11

Kuva Äijäkatsastuksesta
Nu är det dags att utöver bilarna kontrollera gubbarna. För män ordnas på sedvanligt sätt en avgiftsfri Gubbkontroll i Rinta-Jouppis Bilaffär (adr. Mejerigatan 15) torsdagen 8.11 kl. 13-17. På gubbkontrollen undersöks bland annat kroppssammansättningen, blodtrycket, lungornas kondition, muskelstyrkan och de egna hälsovanorna.

Gubbkontrollen lockar traditionellt många besökare till hälsokontrollen. För att undvika långa köer finns i år två mätare av kroppsammansättningen till förfogande. Män i alla åldrar är välkomna till kontrollen. Vid gubbkontrollen ordnas också kaffeservering.

Evenemanget är en del av den riksomfattande Männens vecka, som firas 5-11.11.2018. Evenemanget ordnas av olika enheter inom Vasa stads social- och hälsosektorn och studerande från Vasa yrkeshögskola i samarbete med Rinta-Jouppis Bilaffär. I år komma med också Trafikskyddet.

Relaterade artiklar: 

Senaste

18.4.2019
Verksamheten inom den öppna småbarnspedagogiken skärs ned i Vasa på grund av sparkrav. Det öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned och lokalerna vid...