Du är här

4.3.2019 - 10:12

Träningsverksamheten för åk 8-9 kombinerar idrott och studier

Jalkapallokentällä
Målinriktat idrottande elever i 7-9-skolorna i Vasa och Korsholm kan under mars ansöka till träningsverksamheten för åk 8-9. Huvudsyftet med träningen är att kombinera idrott och studier samt utöka träningsmängden på dagen. Ansökan börjar måndag 4.3

Elever som nästa läsår går i åk 8 och 9 kan söka till verksamheten, dvs. i princip elever födda 2004–2005.

Ansökan till grenträningen sker 4–22.3 med ett webbformulär via denna länk: www.vsua.fi/ansokan/ansokan-till-traningsverksamheten-for-ak-8-9

- I träningsgrupperna deltar i nuläget cirka 200 elever som tränar en gång per vecka. Träningen sker under skoldagen, säger koordinatorn för träningsverksamheten Jaakko Saarinen.

Grenträning som förverkligas av idrottsföreningarna ordnas i ishockey, fotboll, innebandy, simning, volleyboll, boboll, konståkning och bågskytte samt redskapsgymnastik. För idrottare inom andra grenar ordnas en grupp för allmän träning.

Möjligt att delta från alla 7-9-skolor

Träningsverksamheten är ett tillvalsämne i Vasas finskspråkiga 7-9-skolor och i Keskuskoulu i Korsholm. Det är dock möjligt att ansöka till träningsverksamheten från alla 7-9-skolor i Vasa och Korsholm. Valen görs före slutet av innevarande läsår.

Träningsverksamheten koordineras av Vasaregionens Idrottsakademi i samarbete med Vasa stad.

Relaterade artiklar: 

Senaste

Kuva syksyisestä rannasta
14.8.2019
Anmäl dig senast 3.9. En stödgrupp för dig som vill sluta röka börjar ti 10.9.2019. Träffarna...