Du är här

1.6.2018 - 14:13

Vasa stad sysselsätter 16 specialunga denna sommar

Miko Niemi infotilaisuudessa
Idén startade från att det inom sysselsättningsservicen i början av året dryftades hur fint det skulle vara, ifall staden kunde erbjuda sommarjobb åt specialunga och unga med funktionsnedsättningar.

Sommarjobbansökan som riktades till specialunga och unga med funktionsnedsättningar var den första i sitt slag hos Vasa stad. De unga arbetar bl.a. inom kommunikation, grönsektorn, biblioteket och småbarnspedagogiken. Även arbetstränaruppgiften är ett sommarjobb.

- Arbetet har varit intressant. Jag väntar på att få utveckla Vasa till en stad som skulle lämpa sig för alla och där idrotten skulle vara tillgänglig, berättar Miko Niemi som börjar sitt sommarjobb som handikapp och tillgänglighetsombudets medhjälpare.

Arbetsuppgifterna väljs ut tillsammans med förmannen och arbetsenheten, och arbetsdagarnas och arbetspassen anpassas så att de passar för den unga. Arbetsdagens längd kan vara exempelvis fyra timmar.

- Jag har varit med under flera möten. Vi har kartlagt områden med tanke på tillgänglighet och planerat förbättringar, beskriver Niemi sin arbetsvecka.

Senaste