Du är här

27.6.2019 - 15:55

VM-pokalfest i ishockey i Vasa 12.7

Kuvakrediitit/Bildkredit: Leijonat.fi
Det finländska landslagets bedrift i ishockey-VM firas i Inre hamnen 12.7 med början kl. 16. På plats är också de första världsmästarna i ishockey från Vasa: Miika Koivisto, Joel Kiviranta och Mikko Manner. Konferencier på festen är sportexperten Kaj Kunnas.

Det finländska landslagets fantastiska prestation i vårens VM-tävlingar gjorde Finland till världsmästare redan för tredje gången och för första gången i ishockeyhistorien fick även Vasa sina mästare.

Nu är det dags att fira framgången för Vasas del och en stor lokal idrottspublik väntas delta. Festen ordnas av Vasa stad och Vaasan Sport. 

Fostrade av Sport

Miika Koivistos ishockeykarriär fick sin början i Vasa. Född i Vasa, begåvad och samvetsgrann steg Miika Koivisto redan i ett tidigt skede till representationslaget. Landslagserfarenheten började växa säsongen 2016–2017.

Joel Kiviranta flyttade till Vasa från Vanda år 2014 och inledde sin bana i Sports juniorlag. Snabbt blev det en plats i representationslaget och utvecklingen mot världsmästerskap framskred i Sports led under fem säsonger.

Mikko Manner å sin sida har fungerat som tränare för landslaget. I tiden började Mikko spela ishockey i sin födelsestad Vasa och karriären gick från Sports juniorer till representationslaget. Senare blev Manner chefstränare för Vasa Sports juniorlag och även för representationslaget. 

Hockeyfest i Inre hamnen

Till scenen som sätts upp i Inre hamnen kommer representanter för Vasa stad och Vaasan Sport, även kommande mästare från Junior Sport kommer att intervjuas. För att hedra mästarna kommer ishockeyjuniorerna att bilda en båge med sina klubbor.

På välgörenhetsauktionen utauktioneras mästarnas spelskjortor och annan rekvisita. Kvällen avslutas med framträdande av bandet Sam`s Garage, och då har publiken möjlighet att gå fram och gratulera mästarna samt ta foton tillsammans med dem och få autografer.

Tidtabell för pokalfesten

15.40    Musiken börjar på festplatsen
16.00    Världsmästarna Manner, Koivisto och Kiviranta kommer med pokalen och
             öppnar festen          

             - mästarna intervjuas

             - Vasa stads gåva och hälsning framförs av Joakim Strand

             - Vaasan Sports tacktal till sina tidigare adepter

             - intervjuer med ishockeyjuniorerna

             - mästarna går bland publiken för fotografering och autografer, även

               Tony Sund är på plats

             - välgörenhetsauktion

17.00    Sam`s Garage uppträder

Relaterade artiklar: 

Senaste