Förbigå menyn

Vintersemester för hela familjen

Med bra planering, kan även föräldrarna njuta av familjesemesternåtminstone tidvis. Äventyr i skärgården, besök hos nyhetsaktuella Pandor samt plaskande i varmt vatten passar barn i alla åldrar. En bekymmersfri paketresa och korta avstånd är ett vinnarkoncept för en familjeresa. 

Äventyr i skärgården

Unik, vacker skärgårdsnatur och stämningen i idylliska skärgårdsbyar kan man uppleva alla årstider. Ett  fantastiska världsarvslandkap kan man inte uppleva varsomhelst, men i Vasaregionen lyckas även det! Svedjehamn, med sina röda båthus som inramar den speciella hamnmiljön, är ett utmärkt mål för en dagsutflykt även en vinterdag. Här kan du bland annat njuta av utsikten från det 20 m höga utkikstornet Saltkaret och äta medhavd matsäck vid rastplatsen med eldstad invid utkikstornet.

Utkikstorn vinter snö

Svedjehamn | Björkövägen 1006, Björköby | Avstånd från Vasa centrum 40 km
Besökscentret Världsarvsporten | Replotvägen, Korsholm | Avstånd från Vasa centrum 17 km

Läs även: Finlands enda världsnaturarv lockar till äventyr
Lyssna: Kvarkens audioguide erbjuder berättelser om världsarvet och dess besöksmål i ett format du kan lyssna till redan inför besöket.

Ät med utsikt

Världsarvets erövrare förtjänar en smaklig måltid som start eller avslut på sitt äventyr. Restaurang Berny’s som ligger alldeles vid foten av Replotbron är perfekt för detta. Här hittar  såväl familjens kulinarist som den som helst äter husmanskost sin favorit portion.

Raippaluodon silta talvella

Berny’s | Replotvägen 2, Replot | Kolla menyn och öppettiderna 

Vattenodjuren trivs garanterat 

Alldeles nära Vasa centrum ligger badparadiset Tropiclandia, som erbjuder tropisk värme, avslappnad samvaro och full fart för vattenodjur i alla åldrar. En dag i bubbelpoolernas, vattenrutschkanornas och basturnas värld är en säker stämingshöjare för hela familjen.

Tropiclandia | Sommarstigen 1, Vasa | Avstånd från centrum 2 km | Kolla öppettider och priser

Djurisk action

Kika tillsammans in hos pandorna Lumi ja Pyry och lär dig mer om de djurarter som finns i Finlands natur. Inget kan väl vara en bättre aktivitet för en skolelev än att få se livslevande exemplar av de djur man läst om i skolan. Och  bästa av allt, vid Ähtäri Zoo hittar även vänner av rymningsspel ett Escape room.

Ähtäri Zoo | Karhunkierros 150, Ähtäri | Avstånd från Vasa 164 km |
Planera din rea till Ähtäri på www.visitahtari.fi
Tågtidtabeller Vasa-Ähtäri hittar du här. 

Med hela familjen mot nya höjder

Vintersemestern är en utmärkt tidpunkt att prova på något helt nytt och spännande, som att klättra tillsammans med familjen. Klättercentret Wasa Up välkomnar även barn i alla åldrar I sällskap av en vuxen. Gör nåt galet, utmana dig själv och klättra mot nya höjder!

Wasa Up, Strandgatan 2, Vasa | Avstånd från torget 1, 1 km | Kolla utbudet och övrig info. 

Upp, ut och ta sikte på spår/backar/utflykter!

De dagar då vår något oberäkneliga vinter bjuder på soliga dagar med snö, lönar det sig att passa på att njuta. Här har vi samlat några tips på utomhusaktiviteter samt även några ideér för dem som trivs bättre inomhus. 

Kryp ner under mjuka lakan

Efter en fartfylld dag är det skönt att lägga huvudet på dynan i en hotellsäng.

Tips på intressanta tjänster

Guidade djurgårdsbesök och alpackavandringar

Aava Kerttu djurgård - Österändsvägen 92, Södra Vallgrund

Lämna vardagsstressen och upplev lugnet tillsammans med djuren. Boka ett privat gårdsbesök eller en alpackautflykt enligt ditt eget schema eller delta i våra alpackavandringar på helgerna.

Gör rum för spasemester!

Scandic Waskia - Kärleksstigen 3, Vasa

Roa dig på Tropiclandia Vattenpark med hela familjen. Bo bekvämt och nära på hotell Scandic Waskia. Sov i sköna sängar och vakna upp till en god frukostbuffé.

Wennikryssningar för hela familjen

Wasaline - M/S Aurora Botnia, Umeå-Vasa-Umeå

Kom ombord på en dagskryssning på sportlovsvecka! Ombord underhåller vår lekledare och Wenni. Föräldrar åker för endast 25€, barnen följer med gratis.

Övernatta i en stämningsfull stuga

Vasaregionen

Boka boende i skärgården och njut av den friska naturen och mysiga kvällar vid brasans värme.

Även detta kan vara bra att veta