Förbigå menyn

Hela familjens vintersemester

Barnen är våra hedersgäster. Ett äventyr i regionen kan inledas som kapten på en kryssning eller med en vandring i Kvarken. Kronan på verket är en dag som delfin i vattenparken.

Skärgårdens barn

I världsarvsområdet Kvarkens skärgård får du uppleva skärgårdsnaturens friskhet, stämningen i de idylliska byarna samt det magiska landskapet format av landhöjningen. Vill man bekanta sig med skärgården är det bra att börja vid besökscentret Världsarvsporten som ligger intill Replotbron

Replotbron | Replotvägen, Korsholm | Avstånd från Vasa centrum 17 km

Läs även: Finlands enda världsnaturarv lockar till äventyr

Lyx för hela familjen

Ibland gör det gott att förflytta sig inomhus för att tina upp frusna tår i varmt och skönt vattnet. Badet Tropiclandia alldeles utanför centrum av Vasa har allt som familjens vattenodjur kan önska sig. Här hittas garanterat vintersemesterns högsta temperatur, alltid över 30 grader varmt!

Tropiclandia | Sommarstigen 1, Vasa | Avstånd från centrum 2 km | Kolla öppettider och priser

En behändig sista-minuten resa utomlands

Världens miljövänligaste passagerarfartyg M/S Aurora Botnia tar dig över Kvarken på endast fyra timmar. Väl framme väntar en levande kulturstad, vars intressanta museer, restauranger samt olika former av underhållning för hela familjen lockar till mera än ett besök.

Aurora Botnia – barnens lekområde

Wasalines terminal i Vasa| Skeppsredaregatan 6, Vasa | Avstånd till Vasa centrum 3,2 km
Wasalines terminal i Holmsund | Färjeterminalen, Umeå | Avstånd från Umeå centrum ca 18 km

Kolla in de mångsidiga vintersemester erbjudandena och boka kryssning

Skrinna under glastak

Under vintersemestern kan man skrinna i köpcentret Rewell oberoende av väder. Hela familjens inomhus is är öppen 17.2-15.3. Ta med egna skridskor och hjälm. Köpcentrets intressanta affärer och tjänster erbjuder i sin tur tidsfördriv för de familjemedlemmar som inte är pigga på att skrinna.

Rewell | Övretorget, Vasa | Avstånd från Vasa torg 10 m | Bekanta dig med affärernas utbud

“Plåthästen” parkeras behändigt inomhus

Från torgparkeringen når man smidigt all service i centrum. De över 800 platserna garanterar parkering i väder som väder, och man slipper söka parkeringsplats längs snöiga gator.

Torgparkeringen | Infarter: Handelseplanaden 15 och Handelsesplanaden 10

Sköna dynor för de rödkindade

Som avslutning på dagens äventyr kryper de rödkindade hjältarna ner i en skön säng. Stadens hotell har satsat extra mycket på att även de yngsta gästerna skall trivas.

Erbjudanden och tips

Det är alltid dags för semester! – Scandic Hotels

Waskia, Kärleksstigen 3, Vasa

Drömmer du om en skön staycation eller en avslappnad hotellsemester och färdigt dukat frukostbord? Då du behöver komma bort från vardagen eller iväg på en ordentlig semester, väntar våra mångsidiga hotell på dig i Vasa och runt om i Finland.

Sportlovskryssning

Wasaline - M/S Aurora Botnia

Åk på en dagskryssning 1-3.3 och träffa Wenni, vår alldeles egna tumlare. Föräldrarna kryssar för endast 20 euro/person och barnen åker med gratis.

Övernatta i en stämningsfull stuga

Vasaregionen

Boka boende i skärgården och njut av den friska naturen och mysiga kvällar vid brasans värme.

Vinterkul i Vasaregionen