Förbigå menyn

En paus från vardagen: en helg i Vasa

Dags att byta joggingbyxorna till jeans och slå klackarna i taket! Vasas nattliv har fått många nya aktörer som lockar med ett omfattande utbud – och vi pratar nu inte endast om det fantastiska utbudet av mat och dryck. *

Över 70 procent av lokalbefolkningen har redan fått sin första vaccinationsdos, och vi vill vara rädda om varandra. Så du kommer väl på berörings avstånd bara om du är helt frisk och helst också vaccinerad.

En lite bättre festkväll

Förfest

Bryggerirestaurangen Bock’s är startpunkten för en lyckad kväll 

Småbryggeriet-gastropuben Bock’s, i mellaneuropeisk stil, är en lämplig plats att inleda krogrundan på och att tanka ordentlig inför den långa kvällen. Det finns ett stort urval av både mörkt och ljust, samt även öl!


För den som hellre spelar biljard och sällskapsspel än Tinder, är The Club ett bra ställe att inleda kvällen på 

Eftersom de varma kvällarna är över för i år, så är det på strandrestaurangerna bäst att söka värme nära vasaborna, som har tankat skärgårdens sol hela sommaren. Redaktionen rekommenderar även att med måtta avnjuta värmande drycker för att garantera turneringsuthålligheten. 

Fest

Då kvällen går över i natt, lönar det sig för dem som söker en vän för livet att styra kosan mot stadens mest populära nattklubbar, här har dansens virvlar lett ända fram till altaret med verkligt hög procent. Om du vill passa på att språkbada så hittar du på dansgolvet säkert en och annan potentiell språklärare och språket är inte alltid finska, tack vare de många studerandena och stadens energikluster.

Efterfest

På småtimmarna smakar det alltid gott med lite nattmat, besök något av stånden på torget, eller promenera en bit österut längs Handelsesplanaden för en nygräddad pizza och den lokala delikatessen dillmakaroner. Vem vet kanske du även hittar några andra internationella godbitar.

Som avslutning på kvällen är det skönt att snabbt glida ner mellan lakanen, då man bokat ett rum på gångavstånd från centrums hålligång ställen.

Om du vill hinna med fler upplevelser under resan eller om veckoslutet dras ut till ett längre besök, ingen panik! Hos oss finns det att se och göra i flera dagar, veckor – eller för resten av livet, om de nattliga äventyren visar sig bli riktigt lyckade.

*Statistiken ljuger inte: Det lönar sig att besöka Vasa, speciellt om du söker herrsällskap. I åldersgrupperna 20-, 30-, 40- och 50-åringar finns det i Vasa hundratals fler män än kvinnor. I vasaregionen finns det såväl bönder, ingenjörer som ekonomer som saknar partner. Kanske gå för en strike? 

Höstens bästa semestertips

Läs även