Förbigå menyn
Strömsö julkollage

Inspiration från Strömsö till julförberedelserna

Bildcollage: Marika Lytts-Råholm/ Yle
Text: Susanna Ström-Wilkinson/ Yle

Strömsö har firat jul med sina tittare i över två decennier och ledorden är då som nu “trend och tradition”

Hela det gångna året har Strömsö firat 20-årsjubileum. Julen 2022 blir Strömsös tjugoförsta jul i tv-rutan. I över två decennier har vi gjort vår bästa för att inspirera tittaren till att pyssla, snickra och koka ihop sin egen sköna jul.

Ända från starten 2002 har Strömsös ledord varit “trend och tradition” och när julen närmar sig passar det ju extra bra. Vi har försökt upprätthålla de gamla jultraditionerna med julgran, god mat och pyssel samtidigt som vi ständigt försöker hålla oss i takt med tiden och plocka in det nygamla och trendiga som att krydda julgäddan med anisbrännvin, konservera en klimatsmart mört eller tälja en liten gran i soffhörnet.

Strömsön julen
Jim täljde granar i olika träslag. Bild: Juha Leskelä/Yle

Över 4000 tittare kom för att vara med på vårt 20-årskalas

En av sommarens största fester ägde rum lördagen den 11 juni. Strömsö höll öppet hus och firade 20 år av tv-historia. 4 200 tittare kom till Strömsö och vi tycker nog att den dagen blev en av årets höjdpunkter.

Många besökare var naturligtvis festklädda dagen till ära och kom i Strömsötröjan. Vi samlade dem alla på bild och det blev en härlig, färggrann smällkaramell mitt i sommaren.

Bild: Arash Matin/Yle

Kontakten med tittarna är benet Strömsö står på

Strömsö strävar efter att ha så mycket kontakt med sina tittare som bara är möjligt. Det är lätt att komma i kontakt med oss. Vi finns på ett flertal sociala medier och både telefonen och e-posten är i flitig användning.

Mycket av det vi tar upp i programmet är ett direkt resultat av tips från tittarna och det är vi speciellt glada över. Strömsös existensberättigande står och faller med tittarna. Utan tittare – inget Strömsö.

Strömsö önskar sig ett strömmingsrecept i julklapp

Har du ett riktigt bra julströmmingsrecept tycker vi att du skall skicka det som en liten julklapp till Strömsö. Måndagen den 19 december kommer vi nämligen att direktsända ett program, som handlar om allt i fiskväg man kan ha på julbordet.

Bland alla recept som skickas in kommer Michael Björklund och Matias Jungar att välja ut det mest lockande receptet och tillreda just den rätten i direktsändning. Har du riktigt tur blir det ditt recept som kommer att hamna på allas julbord i år.

Ytterligare fem av de inskickade strömmingsrecepten kommer Strömsö också att publicera på sin webbplats.

Michael Björklund och Matias Jungar väntar på många goda strömmingsrecept. Bild: Marika Lytts-Råholm/Yle

Här hittar du information om hur du skickar ditt recept till Strömsö.

Julen i Vasa - Stadens Jul

Julen i Vasa