Förbigå menyn
Lapsi pelaa videopeliä

Digitala kulturtjänster

Kulturen försiggår ofta som live, vid ett visst ögonblick och på en viss plats. Men kultur kan också upplevas och avnjutas på flera sätt även virtuellt i form av digital kultur.

Här har vi sammanställt en lista på digitala kulturtjänster i Vasa. Till höger på sidan hittar du tips och länkar bl.a. till distansundervisning. Nappa med dig tips på vägen och njut av digital kultur!

SIDAN UPPDATERAS!

Tipsar!

 1. Webbplatsen Hemmahobbyer

  Webbplatsen Hemmahobbyer samlar material om digitala konsthobbyer och upplevelser som barn och unga kan prova på hemma. Den är en sida för barn och unga, var man kan hitta instruktioner och idéer för att upptäcka, experimentera med och utföra konst, hemma, på fritiden eller som en del av undervisningen.

  Till sidan har valts mångsidigt av såväl konstsysslor som upplevelser.

  Webbplatsen är producerad av Förbundet för barnkulturcenter i Finland, Kulturcentret Piipoo och Verso barnkulturcenter i samarbete med flera andra barnkulturcenter.

 2. Välkommen till mobilspelet Magis magiska värld!

  I mobilspelet Magis används berättelsens värld för  att stöda barns äldbefinnande. Spelet är utvecklat för lågstadiebarn och är tänkt att användas i skolmiljön, men barnen kan lika väl spela hemma, själva eller tillsammans med en vuxen.

  Spelet är gratis. Det finns på svenska, finska och engelska i Google play shopen eller App Store. Det kan också spelas i webbläsaren, magisgame.com.

 3. Feasta - musik från lokala musikgrupper

  Evenemanget Feasta är grundat för att stöda lokala musikliv, band och artister. I stället för en liveshow kan man njuta av lokal musik via virtualinspelning.

  Du kan hitta spelningar här.

  Mer information:
  Max Bäckman, evenemangskoordinator
  max.backman(at)vasa.fi, p. 040 183 1956

 4. Skaffa konst från Artotek och stöd lokala konsten

  Artotek förmedlar konst från Vasa Konstnärsgillets medlemmar. Man kan hitta t.ex. målningar, grafik, foton och skulpturer. Konstverkets månadspris är mellan 20-60€.

  Läs mera! 

 5. KulturÖsterbottens materialbank

  Från KulturÖsterbottens hemsidor hittar man olika material för t.ex. skolor. Läs mera.

Barn och unga

Finns det tillräckligt att läsa i distansskolan? Hittar du läslusten trots undantagsläget?

Servicehus och seniorer

 • Allkonstprojektet Virtaa!
  är ett projekt som stöds med finansiering från Undervisnings- och kulturministeriet. I projektet söks möjligheter att producera kulturtjänster för seniorer digitalt till hemmen. Målgruppen är seniorer inom området för Vasa stads hemservice som har svårt att komma ut och delta i evenemang utanför hemmet. Verksamheten sker i samarbete med bildtelefontjänsten Alvar. I projektet erbjuds kulturproduktion av tre aktörer på kulturområdet – litteratur, bildkonst och spel. Varje konstnär och aktör håller workshoppar, där deltagarna erbjuds olika slags kulturinnehåll. Tjänsten grundar sig på växelverkan, där deltagarna är aktiva innehållsproducenter
 • Konstcirkel
 • Dans för seniorer
 • Konserter via Alvar-bildtelefontjänsten
 • Naturfilmer för seniorer! Vaasa Wildlife naturfilmfestivalen erbjuder filmer för servicehem och seniorer. Mer information: Ilias Missyris, ilias.missyris(at)vasa.fi

Hemma inom fyra väggar

Vasa stadsbiblioteket

Vasa stads museer

Vaasan kaupunginteatteri

Vasa stadsorkestern

Wasa Teater

Virtualutställning

Ta kontakt

 • Kultur- och samfundsservice